Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 11:57 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Çalışma izinlerine limit uygulamada
İletiTarih: Cum Nis 01, 2011 3:27 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

İngiltere’nin, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelecek göçmen işçi sayısına sınırlama getirilmesine yönelik uygulamaları yürürlülüğe girdi. Mayıs ayında işbaşına gelen yeni hükümetin göçmen akınını kontrol altına almayı hedeflediği düzenleme ile İngiltere’ye çalışmak için gelen yabancıların sayısı 1 Nisan 2011'e kadar 24,100 ile sınırlandırılıyor.

Başta Hint ve Çinli işletme sahipleri olmak üzere farklı çevrelerden gelen tepkileri yanıtlayan İçişleri Bakanı Theresa May, geçici sınırlamayı pilot uygulama olarak nitelendirirken, işleyişi gördükten sonra göçmen sayısına kalıcı bir limit getirilmesini planladıklarını ifade etti.

Yeni hükümetin bu konuda söz konusu tarihten itibaren daha radikal kararlar alması bekleniyor.

Ülkede 2004 yılında en yüksek düzeye ulaşarak 245 bine çıkan göçmen sayısının 2009’da142 bin olması Mayıs ayındaki seçimlerde en önemli propaganda malzemelerinden birini oluşturmuştu. İktidarın büyük ortağı Consertvative Party, seçim vaadleri arasında, AB dışından gelen göçmenlere limit getireceklerini açıklarken, Labour ve Liberal Democrat Party’den tepki görmüştü. Seçim sonrasında kurulan koalisyonun küçük ortağı olan Liberaller, hükümetin kurulmasını sağlamak için Muhafazakarların uygulamalarını kabul etmişti.

Ankara Anlaşması başvurularını etkilemeyecek

Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Hukuk firmasının danışmanları , hükümetin yeni uygulamasının, Türk vatandaşlarının Ankara Anlaşması olarak bilinen ECAA başvurularını etkilemeyeceğini söyledi. Uygulama kapsamında, Türkiye’den bir şirketin sponsorluğu ile çalışma izni (work permit) alarak İngiltere’ye gelmek isteyen işçilerin, belirtilen limitin dolması halinde vize almakta problem yaşayabileceklerini kaydetti, bunun Ankara Anlaşması’nın yanı sıra evlilik ve öğrenci başvurularını da olumsuz bir etkiye neden olmayacağını vurguladı.

http://www.turkishtimes.co.uk/hukuk/goc ... uygulamada

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Çalışma izinlerine limit uygulamada
İletiTarih: Pts Nis 04, 2011 9:10 pm 
Site Müdavimi

Bunlar dogru ama sunuda unutmayalim ingiltere erken secimede gidebilir
cunku muhafazakarlar harbiden dokuluyor isci partisi yeniden oylari artista,ekonomik soruna bir yerde net cozumde bulmuyorlarki artik fazla goc almasin diye buda bir etken

Sayfa başı
Çevrimiçi Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 04, 2011 9:19 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

Muhafazakarlarin dokuldugu cok kotu oldu. Insanlar onlara guvenmisti ama simdi daha kotu olduklarini gorduler. Eger erken secim olursa yeniden isci partisinin gelecegi anketlerle dogrulaniyor. Ama yinede belli olmaz.

Ekonomi cozumu yok cunku yonetmeyi bilmiyorlar. Sadece butce gorusmelerinde elinde canta ile poz vermeyi biliyorlar. Net aciklamayi tam olarak hicbiryerde bulamadim. Sadece kisa basliklar ve aciklamalar ama yazili olarak resmi yaziyi henuz elimealip okuyamadim. Eger sizin elinizde var ise yada karsilasirsaniz paylasirsaniz sevinirim.

Acemi caylaklar gibi ekonomik cozumler bulmaya calisiyorlar. Vergiler yukselmedi deniyor enflasyon %4.4 un uzerinde her ay daha da kotuye gitmekte. Issizler ordusu yarattilar kesinti yapip ic borc odeyecegiz diye. Simdide issizlerin benefitlerinden kesmeye gidiyorlar. Is imkani yaratacaklarina issizler ordusu yaratmaya devam.

Dogu Avrupadan gelen kisiler ise vergi vermeden self employer yada freelance adi altinda yasamlarini cicek gibi surduruyor ve onlara benefit bile veriliyor. Diger tarafta calisan ve vergi verenlerede vergi arttirimi yapiliyor ki onlara daha iyi bakabilsin.

Benim is arkadaslarimda bu konuda cok rahatsiz. Ama elden ne gelir. Politikaci degiliz ki birazda biz meydanlarda bagirip cagiralim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 04, 2011 9:36 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

http://www.mpldigital.com/olaygazete/online

Bu haberi yeni gordum kopyalayamadigim icin linki verdim. Eger lonke tiklarsaniz 18-19 uncu sayfada yer almakta olan haberde yeni vize ve gocmen rejiminden bahsetmekte.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Nis 07, 2011 8:34 pm 
Site Müdavimi

Aslinda 2006 yilinda ingiltereden sicak para cikisi olunca euro karsisinda sterlin dokulmeye basladi neredeyse 1 sterlin 1.60 civarindayken 1. 15 lere kadar indi aslinda bilincli bir sekilde onlem alinmadi ve son 3 yildir dunyadada gorulen mortage krizi bununla rengini gosterdi.simdiki hukumet evet onlem alip gelirleri artirmak istiyor ama olaya tasarruf yonunde bakiyorum deyip ciddi kesintilere giderseniz,sonuc husran olur
gazete yazisindada belli aslinda calisabilir insanlar devletten yardim alarak yasiyor
yazinda belirttigin gibi bizler vergi oderken buyuk bir kesim vergi vermeden ve devlet yardimi alarak yasiyor.ama lafa gelince bol keseden atmayi biliyorlar tipik bir baskici hiyarersi sistemleri var anlasilmasi guc derecesinde

Sayfa başı
Çevrimiçi Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 5 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz