Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 11:56 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: çalışma izinleri kalktı. ya şimdi?
İletiTarih: Cum Eyl 09, 2011 4:18 pm 

çalışma izinleri kaldırıldığını biliyoruz. Peki şimdi ne yapcaz bilgisi olan varmı çalışma izinleri kaldırmış ingiltere oraya gidip bütçemize katkı yapmadan sürekli cepten mi yiyeceğiz bi çıkar yolu olan yada bir şey bilen tavsiye eden varmı?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: çalışma izinleri kalktı. ya şimdi?
İletiTarih: Pts Eyl 12, 2011 10:16 pm 

Şansın varsa kaçak olarak iş bulup çalışacaksın ...Diğer türlü cepten yersin..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 13, 2011 11:20 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

calisma izninden kastin nedir. Ogrenci olup da calisma izni mi? yoksa Work permit mi? yoksa evlilik vizesi ile gelip calismakmi?

Work permit kalkmadi zorlastirildi ve yillik 17000 kisi ile sinirlandirildi.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 13, 2011 11:38 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadas ogrenci herhalde ..... is cok londrada kcak yerlerde fulll :) bir yere gir anlas cepten yeme

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 13, 2011 12:23 pm 
Üye

Undisputed47 yazdı:
arkadas ogrenci herhalde ..... is cok londrada kcak yerlerde fulll :) bir yere gir anlas cepten yeme

Ben de merak ediyorum hep cepten yiyeceğim ,ama iş yok diyorlar anlamadım bende

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 13, 2011 3:07 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

karakizzz yazdı:
Undisputed47 yazdı:

Ben de merak ediyorum hep cepten yiyeceğim ,ama iş yok diyorlar anlamadım bende

Isci adam ekmegini tastan cikarir is her yerde var yapmayan cok !

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 14, 2011 12:07 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

öncelikle 2011 yılında yapılan en son degisikliklerle pek çok öğrenci vize türü kalktı,zorlaştı ve öğrenci vizelerine çalışma izinleri kaldırıldı.kaçak çalışılırmı? evet iş bulabilirmisin? evet ama diğer soru bu eskisi gibi kolaymı,basitmi? kesinlikle hayır,yeni koalisyon hükümetinin tavizsiz tutumu,işverenlere uygulanan büyük cezalar(10 bin pound işçi başı)british job for british people gibi kampanyalar,teknolojik gelişmeler,ekonominin durumu bunu eskiye göre çok zorlaştırıyor,eskiden pasaportta 10 saatlik çalışma izni oldugu icin kolaylıkla extra çalışmalar kapatılıyordu.öncelikle gelecek arkadaşın amacı ne buraya gelip dil ögrenmek,kendini gelistirmek kendini döndügünde iyi bir iş bulmaksa bence hiç bulaşmayın bu şekilde yasal olmayan başınızı çok ağrıtacak yollara çünkü border forcenin yaptıgı uygulamalarda yakalanılırsa bütün emeklerinize yazık olur boş yere sınır dışı edilirsiniz,ve bu süreç hiç hoş değildir, harcadığız okul ücretine,masraflara, emeğe yazık olur ve ilerde vize başvurularınız bundan etkilenir......İş buldugunuzu düşünelim zaten bu iş ingilizin yanında olmaz iş veren eski Türk,ıraklı,pakistanlı,vb göçmen olacak ve adı üstünde kaçak olduğu için normade pasaportu ve oturma izni olanların yapmak istemedigi veya asgari ücretten çok düşük olduğu için yapmak istemedigi işler olacak yani bir şekilde öğrenci uzun saatler,kötü çalışma ortamında çok düşük ücrete çalıştıracak,bir anlamda sizin durumunuzdan yararlanacak ve tabi birde işveren Türkiyedense kaprisleri vb,çalışılan ortamda fazla ingiliz yoksa ayrıca dil pratiği yapma imkanıda olmayacak,gelme amacından uzaklaşılacak. alınacak riske degermi ? eger amacınız yazdıklarımsa,dil ögrenmekse değmez,ama başka amaçlar varsa tabi kişi kendisi risk alabilir,çünkü herkezin kaybedeceği farklı ülkesinde 50-100 dolar aylıkla çalışan bangladeşli,kolombiyalı öğrenci için farketmiyor tabi risk almak yakalandıgında adam çalışıyor 2-3 pounda.sadece gecen yıl home office 85 bin kişiyi sınır dışı etti arkadaşlar ve her gün dahada kontroller artıyor youtube pek çok video var uk border force yazmanız yeterli.....bu riski almak yerine londra yerine daha ucuz şehirleri seçerek yaşam masraflarınızı düşürebilirsiz hemde gercek ingiltereyi daha iyi tanırsınız mesela kuzey ingiltere her zaman çok daha ucuzdur kira ve yaşam anlamında manchester vb veya cardiff çok iyi bir altarnatif olabilir galler birleşik krallıktaki en ucuz bölgedir

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 14, 2011 3:29 pm 
Üye

pgs79 yazdı:
öncelikle 2011 yılında yapılan en son degisikliklerle pek çok öğrenci vize türü kalktı,zorlaştı ve öğrenci vizelerine çalışma izinleri kaldırıldı.kaçak çalışılırmı? evet iş bulabilirmisin? evet ama diğer soru bu eskisi gibi kolaymı,basitmi? kesinlikle hayır,yeni koalisyon hükümetinin tavizsiz tutumu,işverenlere uygulanan büyük cezalar(10 bin pound işçi başı)british job for british people gibi kampanyalar,teknolojik gelişmeler,ekonominin durumu bunu eskiye göre çok zorlaştırıyor,eskiden pasaportta 10 saatlik çalışma izni oldugu icin kolaylıkla extra çalışmalar kapatılıyordu.öncelikle gelecek arkadaşın amacı ne buraya gelip dil ögrenmek,kendini gelistirmek kendini döndügünde iyi bir iş bulmaksa bence hiç bulaşmayın bu şekilde yasal olmayan başınızı çok ağrıtacak yollara çünkü border forcenin yaptıgı uygulamalarda yakalanılırsa bütün emeklerinize yazık olur boş yere sınır dışı edilirsiniz,ve bu süreç hiç hoş değildir, harcadığız okul ücretine,masraflara, emeğe yazık olur ve ilerde vize başvurularınız bundan etkilenir......İş buldugunuzu düşünelim zaten bu iş ingilizin yanında olmaz iş veren eski Türk,ıraklı,pakistanlı,vb göçmen olacak ve adı üstünde kaçak olduğu için normade pasaportu ve oturma izni olanların yapmak istemedigi veya asgari ücretten çok düşük olduğu için yapmak istemedigi işler olacak yani bir şekilde öğrenci uzun saatler,kötü çalışma ortamında çok düşük ücrete çalıştıracak,bir anlamda

sizin durumunuzdan yararlanacak ve tabi birde işveren Türkiyedense kaprisleri vb,çalışılan ortamda fazla ingiliz yoksa ayrıca dil pratiği yapma imkanıda olmayacak,gelme amacından uzaklaşılacak. alınacak riske degermi ? eger amacınız yazdıklarımsa,dil ögrenmekse değmez,ama başka amaçlar varsa tabi kişi kendisi risk alabilir,çünkü herkezin kaybedeceği farklı ülkesinde 50-100 dolar aylıkla çalışan bangladeşli,kolombiyalı öğrenci için farketmiyor tabi risk almak yakalandıgında adam çalışıyor 2-3 pounda.sadece gecen yıl home office 85 bin kişiyi sınır dışı etti arkadaşlar ve her gün dahada kontroller artıyor youtube pek çok video var uk border force yazmanız yeterli.....bu riski almak yerine londra yerine daha ucuz şehirleri seçerek yaşam masraflarınızı düşürebilirsiz hemde gercek ingiltereyi daha iyi tanırsınız mesela kuzey ingiltere her zaman çok daha ucuzdur kira ve yaşam anlamında manchester vb veya cardiff çok iyi bir altarnatif olabilir galler birleşik krallıktaki en ucuz bölgedir

Paylaşımlarınız için teşekkürler gerçekten mantıklı ben işin bu kısmı düşünemedim :( haklısınız aslında ben londra düşünmüyorum menchester düşünüyorum .Fakat düşündüğüm ne kadar masraf yaparım 6 aylık düşünüyorum .Kurslar pahalı kurs dışında kalma şahsi masraflar derken bir hayli masraf oluyor :( menchester gerçekten uygun mu ?pahalı diye duymuştum ama tamam bana da bağlı masrafların artması uygun bir okul bulabilirsem iyi olacak ama oda biraz zor sanırım ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 15, 2011 8:17 am 

benimde ilk aklımda manchester vardı daha sonra ne olduysa londranın imkanları fazla denildi orayı tercih ettim bir şekilde durum neyi gösterecek bilmiyorum. kaçak çalışmayı düşünüyorum inşallah sıkıntı çıkmadan belli aralıklarla en azından yemek masrafı yol masrafını hallederim diye düşünüyorum.

İlginize teşekkürler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Eyl 15, 2011 8:35 am 

halen okul bakıyor musunuz fiyatları paylaşırsanız bende araştırdıklarımla yönlendirme yapabilirim. ben st. giles londra ' da 7 aylık + 1 ay konaklama 11 000 lira ödedim.

karakizzz yazdı:
pgs79 yazdı:
Paylaşımlarınız için teşekkürler gerçekten mantıklı ben işin bu kısmı düşünemedim :( haklısınız aslında ben londra düşünmüyorum menchester düşünüyorum .Fakat düşündüğüm ne kadar masraf yaparım 6 aylık düşünüyorum .Kurslar pahalı kurs dışında kalma şahsi masraflar derken bir hayli masraf oluyor :( menchester gerçekten uygun mu ?pahalı diye duymuştum ama tamam bana da bağlı masrafların artması uygun bir okul bulabilirsem iyi olacak ama oda biraz zor sanırım ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 13 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz