Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 11:50 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Buyuk Britanya vatandasligi ve suresiz oturum kriterleri
İletiTarih: Çar Kas 23, 2011 8:18 pm 
Yeni Üye

slm ben geleli 7 ay oldu yerlesim vizesiyle geldim burada bir arkadas 1 yil kaldiktan sonra basvuru yapabilirsiniz diye yazmis bu ne kadar gercek saglikli bilgi almak istiyorum tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: vatandaslik kiriterleri neler?
İletiTarih: Çar Kas 23, 2011 11:22 pm 
Yeni Üye

kardes yanlis bilgi edinmisin sen vatandasligi 3 sende aliyorsun yani aldigin vizeden sonra suresiz oturum alcaksin ondan sonrada eger halen esinle berabersen vatandasliga basvuruyorsun suresiz oturum icin life in uk testini gecmen lazim ingilizce seviyen iyi degilse esol kurslari var onu okuyupta suresiz oturuma bas vura bilirsin watandasliga gelince cok basit bir is for mu gorceksin saka gibi birsey vize sure zarfi icinde yaptigim en basit vatandaslik bas vurusu diyebilirim ben hadi hayirlisi olsun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Buyuk Britanya vatandasligi ve suresiz oturum kriterleri
İletiTarih: Per Kas 24, 2011 10:07 am 
Yeni Üye

tsk ya ben bir turlu suresiz vize basvurumu etkilemeyecek sekilde ne kadar uzun turkyede kalabilirim sorunun cevabini alamadim ben 7 ay oldu buraya geleli sizin bilginiz varmi acaba bu arada bana 2 yil 3 ay vize verdiler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: vatandaslik kiriterleri neler?
İletiTarih: Per Kas 24, 2011 5:48 pm 
Yeni Üye

To apply for ILR, there is no set number of days you have to be in the uk for a spouse visa ( other types of visa's like work permits there is a set limit), but if you spend along time out of the uk, there is a small risk they could refuse you, because the UK is suppose to be your home.

the 90 days figure you mentioned, is for citizenship, so if you want to apply for citizenship it does matter because..

Residential requirements

In order to demonstrate the residential requirements for naturalisation you need to:

* have been resident in the United Kingdom for at least three years (this is known as the residential qualifying period); and
* have been present in the United Kingdom three years before the date of your application; and
* have not spent more than 270 days outside the United Kingdom during the three-year period; and
* have not spend more than 90 days outside the United Kingdom in the last 12 months of the three-year period; and
* have not been in breach of the immigration rules at any stage during the three-year period.

so you can spend up to 270 days out of the uk in those 3 years, but not more than 90 in the last year of the 3 years, so you have 180 days to use over 2 years (90 days a year is what many people try to stick to) if you spend longer than that outside the uk, you might have to wait a lot longer before you can apply for citizenship cozemedigin nokta olursa yardimci olurum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Buyuk Britanya vatandasligi ve suresiz oturum kriterleri
İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 2:41 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

tekrar hoş geldin dostum,eski dostları görmek güzel

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 2:45 pm 
Yeni Üye

slm arkadaslar bilgileriniz icin tskurler bir soru daha sormak istiyorum ben vizeyi aldiktan 2 hafta sonra giris yaptim bu 2 haftalik sore bize verilen 90 gunluk sore icersine dahilmi yoksa buraya giris yaptiktan sonrami basliyor? tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 5:12 pm 
Yeni Üye

ya ben soyle aciliyim sorunumu ben 2 hafta sonra giris yaptim annemin rahatsizligindan dolayi gittim 2 aydan fazla bir sore kaldim geldikten 7 hafta sonra tekrar gitmek zorunda kaldim ben orda kalma soremi ve bu iki haftayi ustune ekleyip hesapladigim zaman 92 gun oluyor ben seneye 3 ay turkyede kalmak istiyorum aldigim vize 27 ay vize baslangici mayis 2011 bitis eylul 2013 hom ofisin websayfasina baktik esimle birturlu bulamadik bu konu hakinda herhangi bir link bazilari 27 ay icinde sadece 3 ay uk disinda kalabiliyorsun bazilari her yil icin 6 ay.ben suresiz vizemin etkilenmeyecek sekilde maxsimum uk disinda ne kadar kalabilirim cevabini bulamiyorum tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Kas 28, 2011 5:15 pm 
Yeni Üye

yardimin icin cok tesekur ediyorum sagol ya bu konu o kadar onemli ama cok kisi bunu bilmiyor yani en sor sordugum soru herkes bir kafadan yaziyor ama gercekleri bilmiyorlar senin ki gibi kaynaga dayanmiyor bu arada e mailim zorrboy@hotmail.com tekrar tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Kas 29, 2011 5:34 pm 
Yeni Üye

slm tekrar ben biraz once homofisten geldim londradaki croydon ofisinden galiba genel merkez burasi neyse esimle gitik giriste gorevliler randevolu olanlari her halde farkli seyler olanlar randevu aliyor onlari icerye alip yukarlara gereken yerlere gonderiyorlardi bizi de genel sorular soracagmizi soyledigimiz icin hemen kapida bulunan danismana yunlendirdiler sorduk aynene aktariyorum SORU 1:BENIM VIZE SOREM NE ZAMAN BASLIYOR ALDIGIM TARIHTEN MI YOKSA BURAYA UK YE GIRIS TARIHIMI? GOREVLI; UK YE GIRIS TARIHI; DEDI SORU 2 :;SORESIZ VIZE BASVURUSU YAPTIGIM ZAMAN VIZE BASVURUMU NEGATIF ETKILEMEYECEK SEKILDE BEN MAXSIMUM NE KADAR TURKYEDE KALABILIRIM ?; DEDIM GOREVLI:ISTEDIGIN KADAR; DEDI BEN DEDIM KI ;AMA HERKES 3 AY KALABILIRSIN; DIYOR GOREVLI:;HAYIR 3 AY ESKIDEN DI EGER SENIN EVLILIGIN CIDIYSE VE SEN HER HANGI BIR NEDENLE BASKA YERDEYSEN SIZ BIRBIRINIZE GIDIP GELIYORSANIZ HIC SORUN YOK ISTEDIGIN KADAR KALABILIRSIN BUNUN KANITI ONCE ESIN ;EVET BIZ HALEN BERABERIZ;DIYECEK 2 SENIN ESININ YANINA GELDIGINI YADA ESININ SENIN YANINA GITIGNI PASAPORTLA KANITLAYA BILIRSIN; DEDI Anlamadigim bunlarin wepsitesi ve eskiden buraya gelenelere 90 gunden bahsediyor benim avukatim 45 gunden bazi arkadaslarda burda 3 aydan hangisi dogru ve govenilir acaba ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Kas 29, 2011 8:03 pm 
Site Müdavimi

kazım yazdı:
slm tekrar ben biraz once homofisten geldim londradaki croydon ofisinden galiba genel merkez burasi neyse esimle gitik giriste gorevliler randevolu olanlari her halde farkli seyler olanlar randevu aliyor onlari icerye alip yukarlara gereken yerlere gonderiyorlardi bizi de genel sorular soracagmizi soyledigimiz icin hemen kapida bulunan danismana yunlendirdiler sorduk aynene aktariyorum SORU 1:BENIM VIZE SOREM NE ZAMAN BASLIYOR ALDIGIM TARIHTEN MI YOKSA BURAYA UK YE GIRIS TARIHIMI? GOREVLI; UK YE GIRIS TARIHI; DEDI SORU 2 :;SORESIZ VIZE BASVURUSU YAPTIGIM ZAMAN VIZE BASVURUMU NEGATIF ETKILEMEYECEK SEKILDE BEN MAXSIMUM NE KADAR TURKYEDE KALABILIRIM ?; DEDIM GOREVLI:ISTEDIGIN KADAR; DEDI BEN DEDIM KI ;AMA HERKES 3 AY KALABILIRSIN; DIYOR GOREVLI:;HAYIR 3 AY ESKIDEN DI EGER SENIN EVLILIGIN CIDIYSE VE SEN HER HANGI BIR NEDENLE BASKA YERDEYSEN SIZ BIRBIRINIZE GIDIP GELIYORSANIZ HIC SORUN YOK ISTEDIGIN KADAR KALABILIRSIN BUNUN KANITI ONCE ESIN ;EVET BIZ HALEN BERABERIZ;DIYECEK 2 SENIN ESININ YANINA GELDIGINI YADA ESININ SENIN YANINA GITIGNI PASAPORTLA KANITLAYA BILIRSIN; DEDI Anlamadigim bunlarin wepsitesi ve eskiden buraya gelenelere 90 gunden bahsediyor benim avukatim 45 gunden bazi arkadaslarda burda 3 aydan hangisi dogru ve govenilir acaba ?

Bu çok önemli bir bilgi herkes için...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: hanneman, Malatya, MSN [Bot] ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: