Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 11:50 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 27 aylik yerlesim vizesi icinde uk disinda kalacagmiz sore
İletiTarih: Cum Oca 27, 2012 2:56 pm 
Yeni Üye

slm arkadaslar daha once bu konuyu acmistik ama sonuca baglayamamaistik bu konuyu sonuclandirmak istiyorum.aldigimiz 27 aylik oturum vizesi kac ay uk disinda kalacagmiz konusunda homofise esimle beraber gitmisitim ordaki danisman bana istedigin kadar kalabilirisin dedi burda bir arkadas onlarin websayfasindan bir yazi gonderdi celiskili sonuclar ortaya cikti tam zit wepsayfasi her yil icin 3 ay toplam 6 ay gecmeme sarti koyumus homofisin bana dedigi istedigim kadar kalabilirmisim ben homofisi aradim 3 degisik kisiyle konustum bunlardan 3 de 3 ay her yil toplamda 6 ay dedi unutmayin bazi hom ofis calisanlari size farkli cevap verebilir yanilmayin onlari dinledigim kadariyla cogu bu soruya cevap veremiyor yani anlayacagniz degisik cevaplar alacaksiniz dogrusu websitesi en dogrusunu yazmis ve bu kesindir tsk

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: ingiliz pasaport
İletiTarih: Per Şub 09, 2012 7:14 pm 
Üye

arkadaşlar 9 ocak 2012 tarihi ile ingiliz vatandaşı oldum.
ILR olan arkadaşlar ve de ingiliz pasaport için yapılması gerekenleri anlatmaya calısıcam umarım birilerine yardımcı olabilirim.
ILR aldıktan tam 1 yıl bir gün sonra ingiliz vatandaşlıgını almak için şehir merkezindeki town hall citizen ship bürosunden bir yıl olamdan yaklasık bir ay önce randeyu aldım 60 pound odedım.
randevu almamdaki sebep ofisteki arkadaşlar orjinal evrakların fotokopisini cekip asılları geri verip benim için home office garantili postaladılar (ojınal pasaportları hemen geri verdiler.)
istenilen evarklar kısaca
1 _home office sitesinden print ettigim BASVURU FORMU
2_benim ve esimin pasaport orjinalı
3_uk life test sonucu yada esol sertifikası ve okuldan alınan mektup
4_basvuru için istenen 836 pound(ben kredi kartı ile ödedim)
basvuru yaptıktan 1 ay sonra kagıtlarımın home office ulastıgına dair bir mektup aldım ve de parayı banka hesabımdan cekeceklerini yazmıslar yaklasık 110 gun sonra yeni bir mektup aldım vatandaslıgım kabul edıldıgını ve yemın torenı ıcın randevu almak gerektıgını yazıyordu ve ılgılı yerı aradım 45 gün sonrasına randevu verdiler.
yemin törenine tarıhınde saatinden 15 dakıka once esımle bearaber vardır.16 degısık ulkeden 60 ingiliz vaandaslık adayı beklıyordu 2 tane degısık yemın seklı vardı kraliceye ve de tanrıya ben kralıceyeı sectım.aynı salondan 2 farklı yemın edıldı.
yemın torenınden hemen sonrasında ingiliz vatandaslık sertifikası ve fotograf cekımı yapıldı.
sertikikayı aldıktan sonra postahaneden pasaport basvuru formu aldım.formu doldurup 2 hafta bekledıkten sonra yenı bır mektup aldım.mektupta ıngılız pasaportunu hazır olgunu amam son bir görüşme yapılamsı gerektıgını ve randevu almam gerektıgını yazıyodu randevu 2 gun sonrasına aldım.gorusme 15 dakıka cıvarında ıdı gorusmede kı gorevli arkadas pasaport basvuru formundan yazdıgım hemen hemen herseyı sordu ve 2 gun sonra eve postacı aracılıgı ıle ımza karsıgı pasaportumu aldım.
umarım bırılerı yardımcı olmusumdum.
herkese kolay gelsin saygılar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ingiliz pasaport
İletiTarih: Per Şub 09, 2012 10:20 pm 
Yeni Üye

Bilgiler icin tesekkurler anladigim kadariyla uzun bir surec daha bizi bekliyo

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ingiliz pasaport
İletiTarih: Per Şub 09, 2012 11:21 pm 
Üye

evet aslında 22.7.2011 den iik basvuru ve 09.01.2012
nir yıl gecti aradan ..şaka şaka yaklasık5_6 ay arasında bir zaman alıyo tabii herkesın biraz farkli olacaktır.benim xmas ve yeni yıl girdi araya ,ama belki siz basvurdugunuz da cok sıra olacak yada 3_4 ay içinde pasaport elinize gececektir..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: SURESIZ OTURUM
İletiTarih: Per Şub 16, 2012 1:30 pm 

Sevgili arkadaslar

lutfen bilgisi olan benimle paylasssin benim simdi suresiz oturum icin basvurum iceride her seyimmiz cok guzel fakat 2010 yilinda t.c ehliyetiyle araba kullanmaktan sure asimi icin ceza yedim ve para cezasini odedim fakat bunu yanisira emliyet mudurulugu tarafin dan iyi vatandas madalyasi ve bu mart ayinda ulusal iyi vatandas odullerim var bunlara ragmen bu trafik cezasi yuzunden bu suresiz almamda engelmidir lutfen acil bilgi istiyorum

Saygilar

Sayin Uye
Forumda zaten acilmis bir konu var neden var olan konuyu kullanmiyorsunuz ? herkes bir konu acarsa forum kirlilikten gecilmez .
Kimsenin forumu copluge cevirmesine izin verilmeyecektir
Gereksiz acilan basliklar silinecektir yada birlestirilecektir ve bu konu butun uyeleri ilgilendiriyor, eger iki gozunuz varsa ve okumayi biliyorsaniz lutfen forumu bastan sona bir tarayin ilgili konuyu bulup o konunun icine mesajinizi yazin.

Forum Yonetimi

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: british citizenship
İletiTarih: Per Mar 01, 2012 9:03 am 
Yeni Üye

vatandaslik icin bilgi lutfen...

En son ad nan tarafından, Pts Mar 05, 2012 11:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Buyuk Britanya vatandasligi ve suresiz oturum kriterleri
İletiTarih: Pzr Mar 04, 2012 9:58 pm 
Site Müdavimi

arkadaslar ben vizemi aldim ve 1 ay oldu buraya geleli ama evlendikten sonra ingilterede yada turkiyede hic bi belge almadik evlilik le alakali bu certificate approvel nedir bunu yapmamiz sartmi lutfen cevap verin bi arkadas forum b ile vgidip evliliginizi ingilterede de onaylatmaniz gerek dediler ne derce dogru lutfen yardimci olun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 07, 2012 6:48 pm 

merhaba,
ilr vizesi hakkinda bikac sorum olacaki..yaklasik 15 aydan beri ingilteredeyim ve esimin ailesinin yaninda kaliyoruz ve bir bebegimiz oldu. sorum ise
esimle ayri eve cikmak istiyoruz ben sadece part time calisiyorum. esim COUNCIL HOUSE a basvuruyapabilirmi? veya bir ev kiralasak ve HOUSING BENEFIT e basvurabilirmi ? bu benim ilerde ILR VIZE almami etkilermi; (su anda CHILD TAX BENEFIT almaktayiz)
herhangi bilgisi olan varmi?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Mar 13, 2012 8:56 pm 

Hayirli olsun senin icin, gozun aydin...

Ne evraklar verdin onlari paylasir misin ?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Mar 14, 2012 10:38 am 
Yeni Üye

herkese kolay gelsin arkdaslar..insallah yarin vatandaslik icin basvuru yapacam..evraklar hazir sayilir ;) .....insallah evraklar tamdir ...eger kabul edilirse burada sizinle yaplasacam..tsk herkese

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 53 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: hanneman, Malatya, MSN [Bot] ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: