Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal May 22, 2012 8:54 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 88 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Brighton
İletiTarih: Pzr May 15, 2011 5:07 pm 
Yeni Üye

Merhaba Arkdaşlar,

Dil okulu seçimi yaparken sürekli olarak forum sitelerinden ihtyacım olan bilgileri bulmaya çalışıyordum ve ulaşamadığım her bilgi için kendi kendime eğer gidersem her şeyi en ince detayıyla yazacağıma dair söyleniyordum. Ve evet şimdi Brighton'dayım. St. Giles Dil okulunun Sabah kursuna kayıtlıyım ve 6 ay boyunca bu okulda kalacağım. Bugün 11. günüm. Lanet olsun Londrayı seçmediğim günlere... Her neyse,

Brighton St. Giles

Belki de en önemli konu dil okulu seçimi olduğu için öncelikle bu konu başlığıyla başlamak istedim. Ardkadaşlar gerçekten seçim yaparken şehirden çok dil okuluna dikkat edin. Seçeceğiniz şehirde çok fazla türk olabilir ama onlarla zaten çok fazla görüşme şansınız yok, önemli olan okulda ne kadar türk öğrencinin olduğudur. Çünkü her türlü organizasyonda onlarla birlikte olacaksınız.
Gelelim St. Giles'a, ben 6 aylık kayıt yaptırdığım için türk öğrenci sayısını çok önemsememiştim
fakat okuldaki en fazla öğrenci grubunu türkler olduğunu anlayınca işler değişti tabi. Okulda çoğunluğu türkler sonra koreliler sonrada swissler oluşturuyor. Her sınıfta en az 4 türk, 3 koreli ve 2 swiss mutlaka var (14 kişilik sınıflar), tabi bu sayı Mayıs ayı için geçerli, yaz aylarında o sayı ne olur allah bilir. Sizde farketmişsinizdir zaten hangi acentaya giderseniz gidin Brighton ve St Giles hemen önerilir, nedeni en fazla komisyonu bu okul veriyor. Nerden biliyorsun demeyin çünkü
bizzat benim için agentaya gönderilen rakamı gördüm sonra benim agentaya ödeyeceğim rakamı bu rakamdan basit bir matematik hareketiyle çıkardım ve aradaki farkı görünce dudaklarım uçukladı.

Ben türklerle takılmam konusuna gelince,
Tedbirinizi baştan alın çünkü takılırsınız, ilk gün yaşayacağınız zorluklar sonucu "başlarım böyle aşkın ızdırabına" deyip takılırsınız ve o şekilde sürer gider. Bende demiştim bir zamanlar :(( (ama konuşmak için erken inş. o ekipten kopacağım)

St Giles'ı tavsiye edermisiniz derseniz, türk öğrenci sayısından dolayı kesinlikle tavsiye etmem. Hayatınızda yapacağınız en büyük hatalardan biri olur. Yine de benim için okadar önemli değil diyen arkadaşlar için önerilebilir bir dil okulu.*belki daha ucuz okullar daha mantıklı olabilir.

Bundan sonra yazdıklarımı bu kadar türk öğrenciye rağmen buraya dil için değil tatil için gelmek isteyen zavallılar için yazıyorum :)) Bu cümleden lütfen darılmayın çünkü geldiğiniz zaman "adam haklıymış beyler" diyeceksiniz.
Ulan o zaman sende zavallısın diyenleri duyar gibiyim, evet arkadaşlar ne yazık ki bende zavallıyım.

Brigton'da hayat

Eğer bu şehre istanbuldan geliyorsanız, inanın size çok küçük bir şehir olarak gelecektir. Çok fazla gezilip görülecek yerleri yok tam anlamıyla şehri tanımak için 2 gün yeter. Her tarafta Pub'lar var, insanlar oralarda takılıp sohbet edip biralarını içiyorlar. Çarşamba ,cuma ve cumartesi şehir tam anlamıyla değişiyor çünkü gece hayatının zirve yaptığı günler bu günler.

Hayat genel anlamda pahalı. Yemekleri dışardan yemeğe kalkarsanız her gün için (iki öğün) en az 10 poundu gözden çıkarın. Zaten burda para harcadığınız şeyler yemek ve alkol, Pub'da oturup bir bira içerseniz ortalama 3-4 pound ödüyorsunuz fakat hemen hemen hergün okul çıkışı gidilip muhabbet edildiği için bu rakam ay sonunda baya büyük bir
rakama ulaşıyor. Yemekleri aileyle yeme konusunu konaklama konusunda anlatacağım.

Burda herkes çok saygılı, otobüse binerken Hi! deyip biniyor, inerken Thank u deyip iniyorlar. Hiç korna sesi duymuyorsunuz. Hatta yolda yürürken birine çarpacak olun, önce o kişi sizden özür diliyor :)) Çok fazla gay olduğu söylenmişti ama ben çok fazla göremedim, hiç rahatsız edilmedim :) Ama yinede gay festivalinde kendimi eve kapatmayı düşünüyorum :))

Ne kadar para harcarım konusu?

Ben para konusuna gelmeden önce çok takmıştım ama saolsun herkes kişiden kişiye değişir diye yazmıştı. Arkdaş yok mu bir kaç rakam verin diye soruyoruz tık yok adamlardan. Tabi buraya geldikten sonra unutuyorlar neler yaşadıklarını. Neyse...
Ben size bir takım bilgiler vereyim, sizde hesabınızı ona göre yapın ama gelmeden önce yapacağınız mesraflara değinmeyeceğim kusuruma bakmayın, sadece genel giderlere 100 pound ekleyinki burda ilk günlerde tecrübesilikten dolayı yiyeceğiniz kazıklar için ön hazırlık olur. Ben yemem demeyin, bende demiştim :)

aile yanı konaklama(haftalık)
85 pound- kahvaltı ve yatak (çift kişilik oda)
120 pound -kahvaltı, akşam yemeği ve yatak
1 öğün yemek ortalama 6 pound
1 bira pub'larda ortalama 3-4 pound
otobüs bileti aylık 35 pound
Yani aylık ortalama herşey dahil
Eğer alkol kullanmıyorsanız ve yemeğinizi kendiniz yapacaksanız ortalama 550 pound
Eğer alkol kullanıyorsanız ve yemeğinizi kendiniz yapacaksanız ortalama 700 pound (abi ben alkol kullanıyorum ama az diyorsan senin için 650 olur)
Abi benim param var hem alkol kullanırım hemde yemeğimi dışardan yerim diyorsanız zaten bu konu başlığını geçebilirsin.
Alkol kullanmıyorum ama dışardan yiyeceğim diyorsanız ortalama 750 pound

Çalışabilir miyim sorusu?

Çalışan arkadaşlar var ama bunlar dil okulundaki arkadaşlar değiller. Daha çok burda yaşayan türkler biryerlerde çalışıyorlar. Daha geleli 10 gün olduğu için çok yorum yapmak istemiyorum ama sanki çalışma izinli vize almak için bu kadar kasmaya değmezmiş gibi duruyor. Umarım bu fikrim değişir. Çünkü kapı gibi haftalık 10 saatlik çalışma iznimin olduğunu gösteren vize cebimde duruyor. :)

Ulaşım

Ulaşım genel anlamda çok gelişmiş. Her durağın üstünde otobüsün gelmesine kaç dakika kaldığını gösteren time table'lar var. En uzak mesafe 30 dakikayı geçmez. Benim evim 15 dakika şuanda. Ulaşım için ticket alıyorsunuz ve bu haftalık, aylık, 3 aylık gibi sürelerde oluyor. Sadece bileti gösterip biniyorsunuz başka birşey yapmıyorsunuz. Student Cardınız varsa indirimli alıyorsunuz. Ama ilk hafta olmayacağı için 16,50 pound haftalık ticket alacaksınız. O hafta boyunca istediğiniz kadar otobüse binebilirsiniz. 3 aylık çıkarmanızı tavsiye ederim çünkü baya indirimli oluyor. 3 ay için 100 pound ödüyorsunuz. Gece ulaşımı çok kötü. Saat 11:30 ortalama olarak otobüslerin bittiği saat ama ailenizin oturduğu yere göre sabah kadar çalışan hatlarda bulunmakta. Aksi taktirde taksi kullanabilirsiniz ama tavsiye etmem çok pahalı bir yol. Ailelerin ortalama şehir merkezine uzaklığı taksiyle 10-15 pound arası değişiyor(gece tarifesi). Nerden biliyorum çarşamba, cuma ve cumartesilerden :)

Konaklama

Ben aile yanında kalıyorum ama uzak olduğundan dolayı bugün yeni ailenin yanına geçeceğim. Her ay 35 pound yol parası vermek istemedim ayrıca saat 23:30'dan sonrada taksi kullanmak zorundayım. Uzaklık konusu %80 bu şekilde. Şanslıysanız gelmeden önce yakın bir aile ayarlanır ama düşük bir ihtimal. Aile yanı konaklama dışında çok fazla seçenek yok ve bu konuda net bilgilere
sahip değilim.(google.maps sitesi kesinlikle tavsiye edilir, herşeyi bulmak mümkün)

Yemek konusuna gelince, maddi anlamda rahat ertmek istiyorsanız yemekli konaklama seçin çünkü aradaki farkı hemen telafi edebilirsunuz. Ayrıca aileyle konuşma fırsatı doğmuş oluyor. Tabi bu konuda da ufak tefek sıkıntılar var. Örneğin ben hala adamların yaptıkları yemeklerin kokusuna alışamadım. Yemek yapılırken mutfaktan uzak duruyorum. bu nedenle dışardan yiyorum yada marketlerden hazır gıdalardan alıp fırında veya mikro dalgada hallediyorum. Bu şekilde çok uygun oluyor. Birde domuz meselesi var ki değinmeden geçemeyeceğim. Her yerde karşınıza çıkabiliyor, eğer domuz yemiyorsanız dikkatli olun ama işi bir ileri boyuta götürürseniz yani domuz etini görmek bile sizi rahatsız ediyorsa ingiltereye gelmeyin açlıktan ölürsünüz :) Burda adamlar kahvaltıda bile yiyorlar.

Aileler genel anlamda ingilizlerden oluşuyor. Bu sizin için iyi bir durum çünkü ingilizlerin aksanı gerçekten çok farklı. Buraya gelmeden önce hemen hemen tüm Amerikan dizilerini izlemiş biri olan ben bile çok zorluk çekiyorum adamları anlamak için.

Hava durumu

Türkiye'nin hemen hemen her bölgesini görmüş biri olarak ben böyle hava durumu görmedim. Hava çok değişken fakat değişkenlikten kasıt günlük değil. 5 dakika içinde hem kışı hem yazı aşayabiliyorsunuz :( Güneş kaybolduğunda hava buz gibi ve rüzgarlı güneş çıktığında ise sıcak ve mis gibi bir hava. Ama bütün yıl bu şekildeymiş. Yağmur çok fazla görmedim ama benden bir hafta
önce gelenler çok fena yağmur yağdığını söylediler. Ben gelmeden önce Türkiye'nin bodrumu diye yazı okumuştum Brighton'la alakalı ama böyle bir yalan yok haberiniz olsun. Hani gece hayatı anlamında kısmen kabul ediyorum ama hava durumu anlamında kesinlikle yalan. Eğer ingilizlere benziyorsanız sıkıntı yok çünkü adamlar her zaman tişört giyiyorlar. Anlamak mümkün değil... Adamlar üşümüylar ama bir erkek olarak bardağın dolu tarafına da bakmılması gerektiğini her zaman söyleyerim ;)

İletişim, telefon, internet

Brighton'a gelir gelmez hemen bir markete girin ve "Lebara" adlı cep telefonu hattından bir adet alın ve 5 poundluk kontor yükleyin. Türkiye'yi aramak çok uygun (100 dakikası 1 pound). Ayrıca burdaki herkes bu hattı kullandığından onları aramak da çok uygun. Hattı aldıktan sonra telefonunuza takın ve anında konuşmaya başlayın :)

İnternet konusu benim kadar şanssız değilseniz gittiğiniz evde olacaktır, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca okulun internetinden fatdalanabilirsiniz.

Student Card

Okula 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan ofise gidin ve başvurunuzu yapın. 10 gün içinde kartınız evinize gelecektir ve restaurantlar, otobüs biletleri gibi indirimlerden faydalanabilirsiniz. Bu iş için 13 pound ödeyeceksiniz o kadar. Hemen hemen bütün büyük restauranlardan indirim sağlayabilirsiniz.

Banka

Daha ilk defa geldiğiniz için yüklü miktarda parayla gelmeniz sizde korkuya neden olacaktır fakat çok da korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Okula 2 dakika yürüme mesafesinde Lyod Bank var ve bu banka St Giles'la çalışıyor. Çalışması şu şekilde okula gidip banka hesabı açtıracağım bana letter verin diyorsunuz onlar size letter verip bankayı arayıp sıra alıyorlar. Ardından gidip hesabınızı açtırıyorsunuz. Burda size bir takım kartlardan bahsedip almanızı önerecekler fakat Classic Debit Card alın hesabınızdan para kesilmesin. Hesabınız açılır açılmaz hemen sıraya girin ve elinizdeki parayı bankaya yatırın. Banka kartınızın 7 gün sonra elinize ulaşacağını düşünerek bir miktar parayı o süre içinde harcamak için ayırmayı unutmayın :) Neden güldüğümü anlamışsınızdır heralde :)

Havaalanı Transfer

Kesinlikle okadar paralar ödemeye gerek yok. nationalexpress'in stesine girin ve ordan ücretlere bakın. Aradaki farkı anlayacaksınız. Korkamanıza gerek yok. Uçaktan indikten ve işlemlerinizi hallettikten sonra nationalexpress'i sorun hemen gösterirler ve gidip sadece biletinizi alın ve otobüsünüze yerleşin. Bileti internetten önceden almak riskli olabilir. Çünkü uçak rotar yapabilir. Benim uçağım yaptı mı evet yaptı, biletim yandımı hayır en azından bu konuda tedbirliydim almamıştım :) Bu konuya değineyim derken uçaktan indiniz ne yapacaksınız meselesi geldi aklıma değinmeden geçemeyeceğim. Uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne gireceksiniz, giriş yaptığınıza dair bir kaç mühür ve sorulan soruların ardından geçebilirsiniz diyecekler. Yanınıza okulun size göndermiş olduğu konkalama belgesi ve okul kabul mektubunun çıktıları mutlaka bulunsun. Eğer aile yanı konaklama almadıysanız size sorulan nerede kalacaksınız sorusuna ne cevap verirsiniz bilmiyorum.

Polis Registiration

Eğer vizeniz benim gibi 6 ay ve daha uzunsa 7 gün içinde polis kontrolünden geçmelisiniz. Tabi bu konuda St Giles öğrencisiyseniz biraz kolay çünkü okula hafta bir gün polis geliyor ve siz pasaportunuz, 2 fotograf, 34 pound ve doldurulması istenen bir formla birlikte yanlarına gidip işlemlerinizi hallediyorsunuz. Bu parayı polisler alıyor hani kendim hallederim St Gilese gerek yok derseniz hamallık etmiş olursunuz.

Atladığım konular mutlaka olmuştur, eğer burdan bana yazarsanız size yardımcı olmaya çalışırım,
abi numara versen arasak veya varsa bir mail veya msn adresi oda olur gibi cümlelere gerek yok şimdiden uyarayım, çünkü sizin merak ettiklerinizi merak eden ve öğrenmek isteyen arkadaşlar mutlaka olacaktır, onlarıda bilgilendirmiş oluruz. Soracaklarınız konusunda çekinmeyi gerektirecek bir durum yok istediğinizi sorabilirsiniz, neticede internet ortamı kimse kimseyi tanımıyor.

Kalın sağlıcakla...

NOT:Herşey'e rağmen en azından Brighton'dan olmasa bile St Giles'ten kesinlikle uzak durun

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Brighton
İletiTarih: Cmt Haz 11, 2011 12:00 pm 

merhaba öncelikle bilgiler için çok saol... bir çoğunu not aldım... bende ağustos'ta st giles'e gideceğim 3 aylığına ama senin yazdıklarını okuduktan sonra biraz korktum açıkcası... Şirkete parayı ödedim ayrıca ilk 2 hafta aile yanı(emekli) konaklama aldım... daha sonra konaklayacak yerler bulursun dediler, olmadı aileyi uzatırırz dediler bende tamm dedim...şuan aileyi emekli çift seçmekle iyi mi yaptım konusu kafamı çok karıştırıyor... Bir de okulda ingilizce eğitimi nasıl öğrenebiliyor musun? benim ingilizcem şuan seviyesiz denilebilecek düzeyde kursa başlıcam bu ay gelmeden önce pratik olsun diye... Bir de bana kesinikle yapma diyeceğin şeyler var mı? ya kesinlikle unutma?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Haz 15, 2011 1:22 am 

edit.

En son liontalon tarafından, Sal Haz 28, 2011 8:35 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Haz 19, 2011 11:55 pm 
Yeni Üye

@liontalon
Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, şuan çektiğin sıkıntıların hepsini yaşadığım için böyle kapsamlı bir yazı yazma gereği duydum.

Study Center'ı seçmekle gerçekten iyi yapmışsın, çünkğ Brighton St Giles tahmşn edemeyeceğin kadar türk olan bir okul.
Aile konusna gelince, burası ingilterenin diğer şehirleri gibi değil, konaklamayı aile yanı dışında yapmanın imkanı yok denecek kadar az. Oteller çok pahalı, öğrenci evleri genellikle en az 1 yıllık kontrat istiyorlar gibi bir sürü neden var.
Ben aile yanında kalıyorum ama bu konuda gerçekten şanslı olanlardanım çünkü aile seçerken tercihlerin nelerdir demişlerdi bende evde kedi olmasın yeter demiştim :)) Şuanda evimde anne baba ve 2 de çocuk var ama birisi bebek. Bebekten dolayı kimse benim evimde kalmak istemediğinden dolayı ev boş kalınca beni buraya yönlendirdiler ve 2 kişilik yatağım, kendi odamda tuvalet ve banyom gibi süper lüx bir evde yaşıyorum. Self Catering seçtim çünkü ingilizlerin yemekleri benim damak tadıma hiç uygun değil. İstediğim saatte girip istediğim saatte çıkıyorum. Burda gençlerin evlerine gecenin bir yarısı gitmeleri gayet doğal bu nedenle o konuda bir sıkıntı yaşamazsın. Sadece evine getireceğin arkadaş konusunda sıkıntı yaratabilirler. Benimkiler o konuda da çok anlayışlılar :) Bu işi tabi ki ticari amaçla yapıyorlar ama sen o aileden ayrılırken onları değerlendireceğini bildikleri için seninle iyi geçinmek durumundalar.
Tabi bu durumun zıttı durumlarda yok değil ama hiç bir zaman açıkta kalmıyorsun hemen aileni değiştirirsin. Şöyle örnek vereyim St Giles'ın %95'i aile yanında yaşamaktadır ki sende rahatlıkla kalabilirsin. Dikkat etmen gereken bir nokta da şu Türkiye'de bütün acentalar Brighton için göt kadar bir yer, otobüs kullanmana gerek yok falan diyorlar kesinlikle yalan. Benim gibi şanslı değilsen muhtemelen evine gitmek için otobüs kullanacaksın ki geceleri çok sıkıntı çünkü gece hayatı 11'den sonra başlayan bir şehirde bazı hatlar hariç 11:30'dan sonra otobüs bulman imkansız. Bu durumda taksi kullanmaktan başka şansın yok oda en az 15 pound civarı tutuyor. Otobüs için ise 30-40 pound arası aylık bşr harcaman olacak.

Havayolu konusunda ben Stansted'e indim ama sakın o hatayı yapmayın,çok uzak ben 4 saatte anca Brighton'a geldim ki benim ingilizcem fena değildi geldiğimde çok zorlanmadım ama zorluk çekebilirsin. Bildiğim kadarıyla diğer havayollarından ulaşım rahatmış. Tren'le Brighton'a gelirsin sonrasında ilk gün olduğu için taksi kullanır gidersin fiyat olarak çok uygun olur. Sakın karşılama seçme çünkü uçak rotar yaptığında beklemezler sonra karlırsın ortada paran da yanar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Haz 20, 2011 12:06 am 
Yeni Üye

tartarus yazdı:
merhaba öncelikle bilgiler için çok saol... bir çoğunu not aldım... bende ağustos'ta st giles'e gideceğim 3 aylığına ama senin yazdıklarını okuduktan sonra biraz korktum açıkcası... Şirkete parayı ödedim ayrıca ilk 2 hafta aile yanı(emekli) konaklama aldım... daha sonra konaklayacak yerler bulursun dediler, olmadı aileyi uzatırırz dediler bende tamm dedim...şuan aileyi emekli çift seçmekle iyi mi yaptım konusu kafamı çok karıştırıyor... Bir de okulda ingilizce eğitimi nasıl öğrenebiliyor musun? benim ingilizcem şuan seviyesiz denilebilecek düzeyde kursa başlıcam bu ay gelmeden önce pratik olsun diye... Bir de bana kesinikle yapma diyeceğin şeyler var mı? ya kesinlikle unutma?

Umarım senin için hayırlısı olur bu saatten sonra Brighton'ın tadını çıkarmaya bakacaksın. İngilizce anlamında çok faydası olmasa da illaki bir şekilde halletmeye çalışacaksın.

Kesinlikle yapma diyeceğim pek birşey yok, sadece sigara kullanıyorsan free shop'tan alabildiğin kadar al çünkü burda 7 pound bir marlboro. Rakı seviyorsan kesinlikle al sevmiyorsan da al geleceğin zaman mail at söz veriyorum senden alacağım o rakıları ama free shop fiyatından :))

aileyi emekli seçmen ii olmuş, onlarla bol bol vakit geçirmeye çalış, zaten sürekli evde olurlar sende evde olduğun sürede canın sıkılmamış olur. 2 haftalık ödemen de güzel olmuş zaten beğenmesen bile St Giles bu konuda çok ii hemen sana yeni aile bulurlar ama yaz dönemi konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirler çünkü çok yoğun olacak sanırım bu yaz.
Ben keike öğleden sonra dersi de alsaydım dedim, çünkü gerçekten okulu seviyorum hani bol bol konuşuyorsun eğleniyorsun falan ama okuldan sonra herkes evine gidiyor başlıyor bu sefer can sıkıntısı. Sen şanslısın ailen emekli gider evde takılırsın. Zaten akşamda öncesinde gelir King and Queen'de bir bira çakar muhabbet edersin milletle ardından da night club'lara akar sabaha kadar eğlenirsin.
Ama devamsızlık konusuna dikkat edeceksin sonra sertifika alamazsın. Türklerden uzak dur gibi bir cümle kurmayacağım böyle bir yalan yok. Türklerden uzak durabilmen için evinden çıkmayacaksın. Başkalarıyla ortam yaparım gibi bir fikirden de uzak dur çünkü o ortamda en az 3 4 tane türk olacak. Sınıfında da senle birlikte 4 türk garanti ama gerisi senin şansına kalmış(sınıflar 12-14 kişi arası değişiyor). Tabi sınıfta kesinlikle türkçe konuşmazsınız o konuda rahat ol.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 05, 2011 2:56 pm 

Dostum tecrübelerini paylaşmışsın.. Sagolasın... Yeni gelişmeler olursa, iletilerini bekliyoruz :)
Ayrıca 6 aydan fazla kalmayı düşünüyor musun? Herşeye rağmen?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 06, 2011 9:08 pm 
Yeni Üye

paix yazdı:
Dostum tecrübelerini paylaşmışsın.. Sagolasın... Yeni gelişmeler olursa, iletilerini bekliyoruz :)

Yüksek lisans yapabilirim ama daha karar vermedim, eğer yeterli parayı toparlarsam kalacak gibi duruyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Tem 07, 2011 10:07 am 

nokta112 yazdı:
paix yazdı:

Yüksek lisans yapabilirim ama daha karar vermedim, eğer yeterli parayı toparlarsam kalacak gibi duruyorum.

Kısmetse, olsun inş... sana özel mesaj attım.. bakarsan sevinirim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 12, 2011 4:41 pm 

Bilgiler için gerçekten Teşekkürler sana bi sorum olacak bende yakın zamanda ingilizce dil eğitimi için brighton gitmeyi düşünüyorum gerçi Bournemouth ta kafamda sana sormak istediğim St.gıles te çok Türk olduğunu yazmışsın gerçi bu bi yandan iyi bir yandan kötü fakat dil için kötü acaba ordaki LSI GEOS REGENCY COLLEGE hakkında fikirlerin var mı
Şehre Uzak mı
Türk çok var mı
Rahat bi yer mi bunlar hakkında bi bilgin varsa ve de eklemek istediğin bir şey var sa çok memnun olurum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Tem 15, 2011 1:19 am 
Yeni Üye

eldiven888 yazdı:
Bilgiler için gerçekten Teşekkürler sana bi sorum olacak bende yakın zamanda ingilizce dil eğitimi için brighton gitmeyi düşünüyorum gerçi Bournemouth ta kafamda sana sormak istediğim St.gıles te çok Türk olduğunu yazmışsın gerçi bu bi yandan iyi bir yandan kötü fakat dil için kötü acaba ordaki LSI GEOS REGENCY COLLEGE hakkında fikirlerin var mı
Şehre Uzak mı
Türk çok var mı
Rahat bi yer mi bunlar hakkında bi bilgin varsa ve de eklemek istediğin bir şey var sa çok memnun olurum

Eğer İngilizce seviyen Upper-Intermediate seviyesindeysen St Giles'a gelebilirsin çünkü Upper sınıflarında çok türk yok en fazla 2 veya 3 tane ama okul şuanda çok kötü durumda her yer türk :( Diğer okullar hakkında hemen hemen hiç bir bilgim yok fakat Regency College'ın sahibi sanırım türk ve az sayıda türk öğrencisi olduğunu duydum (kesin bilgi değil sadece orada okuyan öğrencilerden duyduğum bir bilgi).

Okulların şehre uzak olup olmadığını bilmiyorum ama bu konuyu dert etmene gerek yok çünkü muhtemelen host family'de kalacaksın ve okula gitmek için otobüs kullanmak durumunda kalacaksın, otobüsle ulaşım en fazla 20-25 dakka sürer oda çok şanssızsan tabiki (En kötü ihtimalden bahsettim) Sonuçta otobüs kullanacağını varsayarsak aylık bilet alacaksın ve istediğin kadar binebileceksin yani Uzaklığı Brighton'da dert etme ;)

Okulunun şehre uzaklığındansa evinin şehre uzaklığı daha önemli bir konu çünkü gece hayatını seven insanlar için gecenin bir yarısı eve gitmek için harcamak zorunda olacağı taksi parası ciddi boyutlara ulaşabiliyor (taksi parası vermemek için sahilde veya parkta yatan arkadaşlar mevcut :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 88 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: