@liontalon
Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, şuan çektiğin sıkıntıların hepsini yaşadığım için böyle kapsamlı bir yazı yazma gereği duydum.
Study Center'ı seçmekle gerçekten iyi yapmışsın, çünkğ Brighton St Giles tahmşn edemeyeceğin kadar türk olan bir okul.
Aile konusna gelince, burası ingilterenin diğer şehirleri gibi değil, konaklamayı aile yanı dışında yapmanın imkanı yok denecek kadar az. Oteller çok pahalı, öğrenci evleri genellikle en az 1 yıllık kontrat istiyorlar gibi bir sürü neden var.
Ben aile yanında kalıyorum ama bu konuda gerçekten şanslı olanlardanım çünkü aile seçerken tercihlerin nelerdir demişlerdi bende evde kedi olmasın yeter demiştim

) Şuanda evimde anne baba ve 2 de çocuk var ama birisi bebek. Bebekten dolayı kimse benim evimde kalmak istemediğinden dolayı ev boş kalınca beni buraya yönlendirdiler ve 2 kişilik yatağım, kendi odamda tuvalet ve banyom gibi süper lüx bir evde yaşıyorum. Self Catering seçtim çünkü ingilizlerin yemekleri benim damak tadıma hiç uygun değil. İstediğim saatte girip istediğim saatte çıkıyorum. Burda gençlerin evlerine gecenin bir yarısı gitmeleri gayet doğal bu nedenle o konuda bir sıkıntı yaşamazsın. Sadece evine getireceğin arkadaş konusunda sıkıntı yaratabilirler. Benimkiler o konuda da çok anlayışlılar

Bu işi tabi ki ticari amaçla yapıyorlar ama sen o aileden ayrılırken onları değerlendireceğini bildikleri için seninle iyi geçinmek durumundalar.
Tabi bu durumun zıttı durumlarda yok değil ama hiç bir zaman açıkta kalmıyorsun hemen aileni değiştirirsin. Şöyle örnek vereyim St Giles'ın %95'i aile yanında yaşamaktadır ki sende rahatlıkla kalabilirsin. Dikkat etmen gereken bir nokta da şu Türkiye'de bütün acentalar Brighton için göt kadar bir yer, otobüs kullanmana gerek yok falan diyorlar kesinlikle yalan. Benim gibi şanslı değilsen muhtemelen evine gitmek için otobüs kullanacaksın ki geceleri çok sıkıntı çünkü gece hayatı 11'den sonra başlayan bir şehirde bazı hatlar hariç 11:30'dan sonra otobüs bulman imkansız. Bu durumda taksi kullanmaktan başka şansın yok oda en az 15 pound civarı tutuyor. Otobüs için ise 30-40 pound arası aylık bşr harcaman olacak.
Havayolu konusunda ben Stansted'e indim ama sakın o hatayı yapmayın,çok uzak ben 4 saatte anca Brighton'a geldim ki benim ingilizcem fena değildi geldiğimde çok zorlanmadım ama zorluk çekebilirsin. Bildiğim kadarıyla diğer havayollarından ulaşım rahatmış. Tren'le Brighton'a gelirsin sonrasında ilk gün olduğu için taksi kullanır gidersin fiyat olarak çok uygun olur. Sakın karşılama seçme çünkü uçak rotar yaptığında beklemezler sonra karlırsın ortada paran da yanar.