hastayimba yazdı:
Undisputed47 yazdı:
Selam arkadaslar ' Yerlesim vizesiyle Ingilterede Bulunmaktayim 27 aylik bir vize aldim..
Kafama Takilan 2 soru Var onlari sizinle paylasmak istedim eger konu ile bilgiye sahipseniz yardimci olursaniz sevinirim ; net bilgi almasam Home offisi arayacagim...
1 : ) 2 sene askerliktelcihim vardi kasim da bitiyor telcihim.. bunu uzatmak istiyorum ne yapmaliyim ?
2 : ) cambridge universty esol ket sertifikam var tr den girdim .. life in the uk sinavina muafmiyim degilmiyim ?
Simdiden tesekkurler .......
Undisputed kardesim onceki konulardaki yazılarından seni hatırlıyorum. Oncelikle askerlik ile ilgili soruna bildigim kadar yanıt vereyim. Askerliğini sadece 2 yıl için tecil ettirebiliyorsun. Bu süre dolduktan sonra tekrardan tecil etme durumun yok. Bu durumda UK de sigortalı bir işte çalışmaya başlayıp bunu askerlik şubesine ibraz etmen gerekiyo. Yani acilen bir iş bulup belgelerini TC askerlik şubesine iletmen lazım. Artık onu TR de ailen falan halledebilir diye dusunuyorum en kotu ıhtımalle bi fax veya vekalet verirsin.
Gelelim ikinci soruna. Bu soruyu sormana açıkçası şaşırdım cunku Life in the UK testi ile ilgili olan konuda birkaç yazın olduğunu hatırlıyorum. Şimdi senin (ve benimde) yapman gereken bu ıkı yıllık vize suresi içinde life in the uk sınavına girmek. Ben de evlilik vizesine basvuru yapmak için dil sınavına girdim fakat life in the uk bunun bir diğer uzantısı şeklinde. Sınav 35 -40 pound bişeydi yanlış hatırlamıyosam ve eğer geçemessen tekrar tekrar girme şansın var. Umarım yardımcı olmuşumdur. İş başvurun süresince sana bol şans diliyorum
Eywallah Tesekkurler Cevabin Icin...
Ya aslinda Bende Biliyordum Life In The uk sinavina girmem gerektigini... Burda birkac arkadas Esol belgen varsa life uk e muafsin dedilerde sasirdim bnde....
Suan calisiyorum ama Resmi Degil.. Resmi Bir is basvurum vardi Haftaya randevum var insallah ogirer calisirim...
Tesekkurlr iyi forumlr dilerim..