Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 10:49 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ASKERLIK SORUNU 3
İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 3:17 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Selam arkadaslar ' Yerlesim vizesiyle Ingilterede Bulunmaktayim 27 aylik bir vize aldim..

Kafama Takilan 2 soru Var onlari sizinle paylasmak istedim eger konu ile bilgiye sahipseniz yardimci olursaniz sevinirim ; net bilgi almasam Home offisi arayacagim...

1 : ) 2 sene askerliktelcihim vardi kasim da bitiyor telcihim.. bunu uzatmak istiyorum ne yapmaliyim ?

2 : ) cambridge universty esol ket sertifikam var tr den girdim .. life in the uk sinavina muafmiyim degilmiyim ?

Simdiden tesekkurler .......

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ASKERLIK SORUNU 3
İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 3:52 pm 

Undisputed47 yazdı:
Selam arkadaslar ' Yerlesim vizesiyle Ingilterede Bulunmaktayim 27 aylik bir vize aldim..

Kafama Takilan 2 soru Var onlari sizinle paylasmak istedim eger konu ile bilgiye sahipseniz yardimci olursaniz sevinirim ; net bilgi almasam Home offisi arayacagim...

1 : ) 2 sene askerliktelcihim vardi kasim da bitiyor telcihim.. bunu uzatmak istiyorum ne yapmaliyim ?

2 : ) cambridge universty esol ket sertifikam var tr den girdim .. life in the uk sinavina muafmiyim degilmiyim ?

Undisputed kardesim onceki konulardaki yazılarından seni hatırlıyorum. Oncelikle askerlik ile ilgili soruna bildigim kadar yanıt vereyim. Askerliğini sadece 2 yıl için tecil ettirebiliyorsun. Bu süre dolduktan sonra tekrardan tecil etme durumun yok. Bu durumda UK de sigortalı bir işte çalışmaya başlayıp bunu askerlik şubesine ibraz etmen gerekiyo. Yani acilen bir iş bulup belgelerini TC askerlik şubesine iletmen lazım. Artık onu TR de ailen falan halledebilir diye dusunuyorum en kotu ıhtımalle bi fax veya vekalet verirsin.

Gelelim ikinci soruna. Bu soruyu sormana açıkçası şaşırdım cunku Life in the UK testi ile ilgili olan konuda birkaç yazın olduğunu hatırlıyorum. Şimdi senin (ve benimde) yapman gereken bu ıkı yıllık vize suresi içinde life in the uk sınavına girmek. Ben de evlilik vizesine basvuru yapmak için dil sınavına girdim fakat life in the uk bunun bir diğer uzantısı şeklinde. Sınav 35 -40 pound bişeydi yanlış hatırlamıyosam ve eğer geçemessen tekrar tekrar girme şansın var. Umarım yardımcı olmuşumdur. İş başvurun süresince sana bol şans diliyorum

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Tem 18, 2011 4:25 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

hastayimba yazdı:
Undisputed47 yazdı:

Undisputed kardesim onceki konulardaki yazılarından seni hatırlıyorum. Oncelikle askerlik ile ilgili soruna bildigim kadar yanıt vereyim. Askerliğini sadece 2 yıl için tecil ettirebiliyorsun. Bu süre dolduktan sonra tekrardan tecil etme durumun yok. Bu durumda UK de sigortalı bir işte çalışmaya başlayıp bunu askerlik şubesine ibraz etmen gerekiyo. Yani acilen bir iş bulup belgelerini TC askerlik şubesine iletmen lazım. Artık onu TR de ailen falan halledebilir diye dusunuyorum en kotu ıhtımalle bi fax veya vekalet verirsin.

Gelelim ikinci soruna. Bu soruyu sormana açıkçası şaşırdım cunku Life in the UK testi ile ilgili olan konuda birkaç yazın olduğunu hatırlıyorum. Şimdi senin (ve benimde) yapman gereken bu ıkı yıllık vize suresi içinde life in the uk sınavına girmek. Ben de evlilik vizesine basvuru yapmak için dil sınavına girdim fakat life in the uk bunun bir diğer uzantısı şeklinde. Sınav 35 -40 pound bişeydi yanlış hatırlamıyosam ve eğer geçemessen tekrar tekrar girme şansın var. Umarım yardımcı olmuşumdur. İş başvurun süresince sana bol şans diliyorum

Eywallah Tesekkurler Cevabin Icin...

Ya aslinda Bende Biliyordum Life In The uk sinavina girmem gerektigini... Burda birkac arkadas Esol belgen varsa life uk e muafsin dedilerde sasirdim bnde....

Suan calisiyorum ama Resmi Degil.. Resmi Bir is basvurum vardi Haftaya randevum var insallah ogirer calisirim...

Tesekkurlr iyi forumlr dilerim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 2:38 am 
Site Müdavimi

Tecilini konsolosluktan yapabilirsin ama resmi calisman gerekli

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 2:40 am 
Site Müdavimi

Muaf degilsin belli bi seviyesi var esolun o zaman oluyodu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 10:54 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

arkadslar konsoloslugu 100 kere aramama ragmen kimse cvp vermedi ... dunde ayni sekilde.....

Ama Su var bir gercek . tecilim bitiyor kasimda ... Peki bana neden 27 Aylik vize veriyorlar ?

Sonucta ben isci vizesiyle buryagelmedim .. Esimin yanindayim ve burda Kalmak askerligimin ertelenmesi bunun resmi bir isce calisip calismamasi konusu gercektende biraz sorun Oldu benim icin...

Isin kotu tarafi konsolosluk ne mailere neden telere cvp vermemesi !!!

Hayirlisi BakaLIm .. En Kolayi vize almakmis wala asil zorluk vize aldiktan sonra basliyor : )

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Tem 19, 2011 4:02 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Tekrardan Selam ....

uzun bir arastirmadan Sonra Sanirim Internette Net Bir Bilgiye Ulastim .....

Askerligin Ertelenmesi icin Calisiyor oLmam veya olmamam Soz Konusu degildir...

Oturma Veya Calisiyor iseniz Diyor 36 Yasiniza Kadar askerligi erteliyebilme Imkani Var...

tr cumhuriyeti Londra Resmi sitede yazilanlar

•Yurtdışında süreli veya süresiz oturma veya çalışma izinlerine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek çalışan ve gelir kazanan vatandaşlarımızın her türlü askerlik işlemleri, yurtdşında çalışma statülerini sürdürmeleri halinde bulundukları ülkeye göre 6 ay, 1 yıl veya 2 yıllık erteleme süreleriyle 38 yaşlarının sonuna kadar ertelenebilmektedir.

Yüksek lisans ve doktora öğrenimi yapmak üzere yabancı ülkeye gidenlerden, (resmi öğrenciler hariç) öğrenciliğinden bağımsız olarak oturma veya çalışma izni alarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatını kazananlar ile oturma veya çalışma izinleri öğrenciliklerine bağlı olarak verilmiş olsa bile, üniversite veya diğer yüksek öğrenim kurumlarında gelir vergisine tabi ücret veya maaş karşılığı öğretim ve araştırma görevlisi olarak bulunanlar da yükümlülüklerini işçi olarak erteletebilirler. Bu durumda olan yükümlülerin üniversitelerden alacakları iş belgesine pozisyon ve haftada kaç saat çalıştıklarını da yazdırmaları gerekmektedir.

•Resmi burslu öğrenciler hakkında burs aldıkları sürece işçi erteleme işlemi yapılmamakta, ancak, burs kesildikten sonra, aşağıda belirtilen belgelere ilaveten, burs kesilme tarihini gösteren bir belge de ibraz etmeleri halinde erteleme işlemi yapılabilmektedir.

•Oturma veya çalışma izinleri devam ettiği sürece geçici olarak işsiz kalanlar, meslek veya sanatlarını icra edemeyenler ile işsizlik sigortasından yararlananlar, maluliyet veya hastalık yardımı alanlar ile eşlerinin çalışması nedeniyle bu yardımları almaları mümkün olmayanların da başvuruları halinde yükümlülükleri ertelenebilir. Ancak fiilen iş sahibi olunmayan ve çalışılmayan bu süreler dövizle askerlik için gerekli olan 3 yıllık çalışma süresi içinde sayılmaz.

•Yabancı bir ülke vatandaşı olan veya yabancı bir ülkede oturma veya çalışma iznine sahip olan bir bayanla evlenerek başlangıçta sadece oturma izni alan, ancak çalışma izni verilmediği için işçi statüsü kazanamayanlar da potansiyel işçi olarak kabul edilmektedir. Evlilik belgesi ve eşin yurt dışındaki oturma veya çalışma müsaadesinin (yabancı ülke vatandaşıysa çok dilli doğum belgesi ve pasaportu) noter onaylı fotokopisi ve erkeğin oturma veya çalışma izni için başvuru yaptığına dair belge ibraz edilmesi halinde, askerlik ertelemeleri, çalışma müsaadesi alınmamış olsa dahi yapılabilmektedir. Ancak, bu süre dövizle askerlik başvurusu için gerekli olan 3 yıllık çalışma süresi içinde sayılmaz. Dövizle askerlik başvurusunda çalışma izni alındıktan ve gelir vergisine tabi olarak maaş veya ücret getirici bir işte çalışılmaya başlandıktan sonraki süreler dikkate alınmaktaıdır

•Askerlik ertelemesinin iptalini gerektiren durumlar aşağıda belirtilmiştir.

•Yurda kesin dönüş yapılması (2 yıllık ertelemelerde bir takvim yılı içinde 6 aydan fazla bir sürenin, diğer ertelemelerde erteleme süresinin yarısından fazlasının yurtiçinde geçirilmesi halinde kesin dönüş yapılmış sayılır)

•Yabancı ülkedeki oturma statüsünün sona ermesi,

•38 yaşının doldurulmuş olması,

Ertelemeye esas teşkil eden bilgilerin ve belgelerin gerçek dışı olduğunun anlaşılması hallerinde yapılan ertelemeler iptal edilir

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Tem 31, 2011 8:36 pm 
Site Müdavimi

merhaba arkadasim, bende de ayni durum mevcut, londra turk konsolostugu sitesinde askerlik ertelemesi islemi icin gerekli bilgi mevcut, ordan randevu alip ilk ertelemede sahsen gitmen gerekiyor. ikinci ertelemede sadece evraklari yollasan yeterli. randevu almakta kolay degil. uye olmaniz gerekmiyor diyor ama uye degilsende yalnizca 7 gunluk limitli bir sure icinde sana gun vereceklerini soyluyorlar. fakat o gosterdikleri 7 gunluk surede bos bir saat gorunmuyor. neyse bunlar detay. sonuc olarak senden calistigin yerden orda calistigina dair bir mektup ve pasaport, kimlik fotokopisi ve asillari gibi bir kac belge istiyorlar. benim randevum sali gunune. bakalim nasil oalcak. paylasirim detayli bilgiyi

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Ağu 01, 2011 12:09 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

mmutluaydin yazdı:
merhaba arkadasim, bende de ayni durum mevcut, londra turk konsolostugu sitesinde askerlik ertelemesi islemi icin gerekli bilgi mevcut, ordan randevu alip ilk ertelemede sahsen gitmen gerekiyor. ikinci ertelemede sadece evraklari yollasan yeterli. randevu almakta kolay degil. uye olmaniz gerekmiyor diyor ama uye degilsende yalnizca 7 gunluk limitli bir sure icinde sana gun vereceklerini soyluyorlar. fakat o gosterdikleri 7 gunluk surede bos bir saat gorunmuyor. neyse bunlar detay. sonuc olarak senden calistigin yerden orda calistigina dair bir mektup ve pasaport, kimlik fotokopisi ve asillari gibi bir kac belge istiyorlar. benim randevum sali gunune. bakalim nasil oalcak. paylasirim detayli bilgiyi

Seninde Ilk basvuru Ertelemen Sanirim.. Allah isini rast getirsin ... .. Git bi gel neler yasayacaksin o konuda benide aydinlatirsin...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Ağu 03, 2011 9:06 am 
Site Müdavimi

Dun Turk konsolosluguna gittim. randevum 10 30 daydi ve 10 20 de iceri girdim. 2 dakika falan bekledim sonra islemimi yaptilar kasaya 6 pound odedim ve 10 35 te ciktim. Benden pasaport ve tc kimlik istedi memur once. sonra dilekceyi ve isyeri belgesini, daha sonra fotokopileri. hatta randevu almadan gelenler fln wardi. sorun cikardilar. memurda, eksik belge veya randevusuz gelenler boyle yapiyor iste, dedi. yani arkadaslar konsolosluga sizden istenileni goturdugunuz zaman problem olmuyor. kolay gelsin herkese.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 10 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz