|
Merhaba,
Bu konuyla ilgili bir sey bulamadim, varsa da gozumden kacmis olacak; simdiden ozurlerimi iletirim. Konu basliginda yazilabilecekler kisitli oldugundan belki de anlatamamisimdir. Durumu soyle ozetleyebilirim:
UK'de once 10 aylik bir dil okulunda suremi doldurduktan sonra, vizemi uzatmak istedim ve 3 aylik bir okula kaydimi yaptirdim. Butun evraklarimi kusursuz, istenildigi gibi hazirladim. 1,5 ay sonra reddim geldi, bu arada ben vizemin bitis tarihinden yaklasik 10 gun once diger okuluma da baslamistim. Her neyse 1,5 ay sonra falan red geldi; gonderdigim bir belgeyi ondermedigim soylenerek -ki daha sonra, benim dosyamla ilgilenen memurun belgelerimden bir kismini kaybettigini Tribunal'dan ogrenecektik-.
Bana tanidiklari(!) Appeal(itiraz) hakkimi kullandim ve bu surec icerisinde Tribunal benim dosyalarimi Home Office'den istediginde benim memur belgelerin hepsini saglayamadigindan benim basvuru ileriki bir tarihe alindi ve ben tum evraklari, her seyi Tribunal'a tekrar gondermek zorunda kaldim. Kisacasi Home Office'in yapmasi gereken isi de ben yaptim. Uc kurum arasinda surmesi gereken islem nerdeyse sadece Tribunla ve benim aramda gecti diyebilirim.
Her neyse gel zaman git zaman zaten benim 3 aylik okul bitmis, ustune bir de 3 ay daha gecmisti ki Tribunal kararini verdi, tabii ki de bariz bir sekilde ben hakli bulundum. Ama ben zaten kararimi daha onceden verip, Turkiye'ye donus biletimi almistim bile, ne olursa olsun diyerek. Acikcasi su anda tarihini degistirebilme sansim olmasina ragmen artik vize mize beklemek istemiyorum.
Son gelinen nokta da sudur ki; haftaya Turkiye'ye donecegim. Gitmeden once onlari arayip bilgilendirmemem noktasinda bir skinti yasar miyim cikista ya da Trkiye'ye giriste ? Evetse ne gibi sikintilar olabilir?
Not: Elimde Tribunal'dan hakli bulunduguma dair karar olmasinin yeterli olmadigini aslinda farkindayim. Simdi once Home Office'ten karari aldiklarina dair bir mektup, sonra da vize gelecek biliyorum ama dedigim gibi hic beklemek istemiyorum. Ne yapmam gerektigini acil olarak soyleyebilecek bir arkadas varsa ve yazarsa cok memenun olurum. Diger bir onemli detaysa pasaportum da dahil olmak uzere tum belgelerim elimde.
Biraz uzun oldu ama, umarim sabredip okuyabilmissinizdir.
|