Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 10:38 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ANKARA ANTLASMASINDAN VIZESINI ALANLAR BURAYA
İletiTarih: Pts Arl 19, 2011 11:52 am 

Merhaba Arkadaşlar,

28 Kasımda eşimle birlikte teslim ettiğimiz evraklarımız için 9 Aralıkta aradılar ve 14 Aralık için görüşme talebinde bulundular.

Görüşmede Business Plan'a göre sorular sordular ve bizim yapmayı planladığımız işin zorluğu nedeniyle 1 saat civarında sürdü. Yoksa ortalama 30 dk sürüyor, hatta 10dk'da çıkanlar bile olmuş. Görüşme bitiminde de vizeyi vereceklerini söylediler, ertesi gün de vize basılı olarak pasaportumuzu aldık.

Oldukça verimli bir çalışma oldu. İş planımız biraz zorluydu fakat hazırlığımızı gayet güzel yaptık. Sonuç da aynı şekilde olumlu oldu.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ANKARA ANTLASMASINDAN VIZESINI ALANLAR BURAYA
İletiTarih: Sal Arl 20, 2011 7:35 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

sanirim Turkiye' den basvurdunuz ne is uzerine basvurdunuz acaba ve ne kadar sermaye gosterdiniz. Anlatmaniza bakilirsa fazla uzun da surmemis sonuclanmasi, ben de 11 aralik da ingiltereden basvurdum malum en az 2 ay diyorlar christmas ve yilbasiyi da katinca sanirim olur 3 yada 4 ay bakalim, umarim hersey dilediginiz gibi olur..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 21, 2011 11:26 am 

Merhaba @simal,

Evet Türkiye'den başvurduk, . Christmas'a denk geldiği için gecikmeler olabilir başvurunda ama bahsettiğin kadar uzun süreceğini sanmıyorum. Bizim toplam 2 hafta sürdü, interview'da dahil. UK'den başvurulduğunda interview da yapılmıyor.

IT alanında çalışıyoruz, yaptığımız araştırmalara göre yeterli olacağını düşündüğümüz bir miktarda yatırım yapacağımızdan bahsettik, ne eksik ne fazla. önemli olan rakiplerinden farkın ve rakiplerinle nasıl rekabet edeceğin. Görüşmede de bunlar soruldu zaten.

Umarım olumlu sonuçlanır, başarılar dilerim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Arl 28, 2011 11:45 pm 

iyi günler arkadaşım vize de sizle türkçemi konuşuyorlar. İngilizce bilginize bakıyorlar mı ve it alanında web tasarım gibi bişeyden mi başvurdunuz. ve ne gibi sorular soruyorlar lütfen paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden tşkler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum Arl 30, 2011 8:24 am 

Merhaba @mccaylak

Görüşme yabancı bir vize memuru ile geçiyor fakat bir çevirmen de bulunuyor. Çevirmeni sürekli olarak kullanırsan ingilizce bilgini de sınamak için ingilizce konuşmanı istiyorlar, ingilizce konuşmanı isteyip bahsedeceğin konuyu sana bırakıyorlar. Görüşme sırasında ara ara çevirmeni devre dışı bırakıp direk vize memuru ile görüşürsen ingilizce yeterliliğini görüp sormayabilirler ama her halukarda ingilizce yeterliliğini göstermen gerek.

Genel olarak sordukları sorulardan aklımda kalanlar ise şöyle:
- Yapmak istediğiniz işi bize tanımlar mısınız?
- Rakipleriniz kimler?
- Rakiplerinizden farkınız nedir?
- Ne kadara yapacaksınız bu işi?
- Ne kadar kar saglayacaksınız?
- Müşteriler neden sizi tercih etsinler?
- Müşterileri nereden ve nasıl bulacaksınız?

Bu sorulara planınıza uygun yanıtlar vermeniz gerekiyor.

Ben de IT alanında bir plan ile başvurdum, görüşme 1 saat kadar sürdü. Web tasarımı değildi ama IT alanında spesifik bir yazılımdı planımda. Web tasarımı konusunda emin değilim, görüşme sırasında sizin orada bulunmanıza gerek olmayacak bir konu olduğunu düşünürlerse -ki web tasarımı ve web programlama buna bir örnek olabilir- kabul etmeyebiliyorlar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 12:02 am 

polatolu yazdı:
Merhaba @mccaylak

Görüşme yabancı bir vize memuru ile geçiyor fakat bir çevirmen de bulunuyor. Çevirmeni sürekli olarak kullanırsan ingilizce bilgini de sınamak için ingilizce konuşmanı istiyorlar, ingilizce konuşmanı isteyip bahsedeceğin konuyu sana bırakıyorlar. Görüşme sırasında ara ara çevirmeni devre dışı bırakıp direk vize memuru ile görüşürsen ingilizce yeterliliğini görüp sormayabilirler ama her halukarda ingilizce yeterliliğini göstermen gerek.

Genel olarak sordukları sorulardan aklımda kalanlar ise şöyle:
- Yapmak istediğiniz işi bize tanımlar mısınız?
- Rakipleriniz kimler?
- Rakiplerinizden farkınız nedir?
- Ne kadara yapacaksınız bu işi?
- Ne kadar kar saglayacaksınız?
- Müşteriler neden sizi tercih etsinler?
- Müşterileri nereden ve nasıl bulacaksınız?

Bu sorulara planınıza uygun yanıtlar vermeniz gerekiyor.

Ben de IT alanında bir plan ile başvurdum, görüşme 1 saat kadar sürdü. Web tasarımı değildi ama IT alanında spesifik bir yazılımdı planımda. Web tasarımı konusunda emin değilim, görüşme sırasında sizin orada bulunmanıza gerek olmayacak bir konu olduğunu düşünürlerse -ki web tasarımı ve web programlama buna bir örnek olabilir- kabul etmeyebiliyorlar.

Polatolu bilgi için teşekkürler. Gayet faydalı açıklamalar olmuş. Yalnız bu son yazdığını anlamadım. Yani hangi konu olunca kabul etmeyebiliyorlar? Görüşmeye çağırmama gibi bir durum var mı ayrıca? Teşekkürler...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 9:51 pm 

@pingiest,

Demek istediğim eğer iş planınıza göre yapmak istediğiniz iş için ingiltere'de bulunmanız gerekmiyorsa kabul etmeyebilirler. İşi direk olarak ingilterede bulunarak yapacağınızı göstermelisiniz planda.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Oca 02, 2012 10:16 pm 
Yeni Üye

Benim mulakatta tercumana ihtiyaciniz var mi diye sorup, yok deyince tercumani disari cikarmislardi. Sadece mulakati yapan adam ile ben kalmistik gorusmede. Herkese selamlar.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 08, 2012 7:04 pm 
Kullanıcı avatarı

Merhaba polatolu,

Birkaç soru sormak istiyorum sana ,

1. Konsolosluk çalışanlarına nasıl bir araştırma sonucuna göre ne kadar miktarda bir sermaye belirledin ?

2. Belirlediğin sermayede sadece Business Plan masrafları mı vardı yoksa içinde minumum geçim masrafları da mı vardı ? ( Mesela Business Plan için : 5000 LİRA + Orada min. 3 AYLIK YAŞAM MASRAFI : Kiralık Ev + Yemek + Sağlık .... : 5000 LİRA gibi mi )

3. Bu hazırlığı neye göre nasıl yaptın ?

4. Başvurada herhangi bir danışmanlık firması kullandın mı yoksa gidip bireysel olarak mı başvurada bulundun ?

Hakkına hayırlı olmasını dilerim..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Oca 08, 2012 7:36 pm 

Merhaba @iwanttoknow,

iyi dileklerin için teşekkürler, sorularının yanıtlarını aşağıda bulabilirsin.

Alıntı:
1. Konsolosluk çalışanlarına nasıl bir araştırma sonucuna göre ne kadar miktarda bir sermaye belirledin ?

Sermaye işi başlatmak, yürütmek ve ilerletmek için gerekli bir para olarak sunuluyor. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemediğim için rakamı burda yazmak istemiyorum.

Alıntı:
2. Belirlediğin sermayede sadece Business Plan masrafları mı vardı yoksa içinde minumum geçim masrafları da mı vardı ? ( Mesela Business Plan için : 5000 LİRA + Orada min. 3 AYLIK YAŞAM MASRAFI : Kiralık Ev + Yemek + Sağlık .... : 5000 LİRA gibi mi )

Business Plan'da sunulan sadece iş için gerekli sermaye, kişisel harcamalar ve yaşam için ilgili para business plan içinde bulunmuyor (ki bulunmaması gerekir bence, iş ve yaşam karıştırılmamalı) Yaşam için gerekli yatırımı worldbridge sitesinden başvuru formunu doldururken girdik. tabi banka hesapları bilgisinde de hem yaşam hem de business için yeterli para olduğunu kanıtlamak gerek. bp'de 5000 TL yatırım yazıldı ise, başvuru formunda da yaşam için 5000 TL harcıycam deniyorsa banka hesap cüzdanında 10.000 TL veya daha fazlası bulunmalı

Alıntı:
3. Bu hazırlığı neye göre nasıl yaptın ?

Öncelikle kendi isteğime göre UK'de kalmak istediğim bölgeyi belirledim. oradaki ortalama kiraları buldum. yaşamak için gerekli olan (giyim, yiyecek, eğlence, elektrik, su, telefon, vs) masrafları internetten buldum ve yaşama masraflarım çıktı.

Business plan için ofis araştırması, ofis malzemeleri, şirket kurulumu ve muhasebeci masrafları, reklam yatırımları ve ürün fiyatları, satış hedefleri belirleyip masraflarımı ve giderlerimi netleştirdim. Bu bilgileri de business plan'a ekledim.

Alıntı:
4. Başvurada herhangi bir danışmanlık firması kullandın mı yoksa gidip bireysel olarak mı başvurada bulundun ?

..........

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz