Merhaba @iwanttoknow,
iyi dileklerin için teşekkürler, sorularının yanıtlarını aşağıda bulabilirsin.
Alıntı:
1. Konsolosluk çalışanlarına nasıl bir araştırma sonucuna göre ne kadar miktarda bir sermaye belirledin ?
Sermaye işi başlatmak, yürütmek ve ilerletmek için gerekli bir para olarak sunuluyor. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemediğim için rakamı burda yazmak istemiyorum.
Alıntı:
2. Belirlediğin sermayede sadece Business Plan masrafları mı vardı yoksa içinde minumum geçim masrafları da mı vardı ? ( Mesela Business Plan için : 5000 LİRA + Orada min. 3 AYLIK YAŞAM MASRAFI : Kiralık Ev + Yemek + Sağlık .... : 5000 LİRA gibi mi )
Business Plan'da sunulan sadece iş için gerekli sermaye, kişisel harcamalar ve yaşam için ilgili para business plan içinde bulunmuyor (ki bulunmaması gerekir bence, iş ve yaşam karıştırılmamalı) Yaşam için gerekli yatırımı worldbridge sitesinden başvuru formunu doldururken girdik. tabi banka hesapları bilgisinde de hem yaşam hem de business için yeterli para olduğunu kanıtlamak gerek. bp'de 5000 TL yatırım yazıldı ise, başvuru formunda da yaşam için 5000 TL harcıycam deniyorsa banka hesap cüzdanında 10.000 TL veya daha fazlası bulunmalı
Alıntı:
3. Bu hazırlığı neye göre nasıl yaptın ?
Öncelikle kendi isteğime göre UK'de kalmak istediğim bölgeyi belirledim. oradaki ortalama kiraları buldum. yaşamak için gerekli olan (giyim, yiyecek, eğlence, elektrik, su, telefon, vs) masrafları internetten buldum ve yaşama masraflarım çıktı.
Business plan için ofis araştırması, ofis malzemeleri, şirket kurulumu ve muhasebeci masrafları, reklam yatırımları ve ürün fiyatları, satış hedefleri belirleyip masraflarımı ve giderlerimi netleştirdim. Bu bilgileri de business plan'a ekledim.
Alıntı:
4. Başvurada herhangi bir danışmanlık firması kullandın mı yoksa gidip bireysel olarak mı başvurada bulundun ?
..........