|
Simal kardes, ben bu konuyu arastirirken birbirinden farkli 2 yaklasimla karsilastim. Kisaca aciklamaya calisayim.
Ankara Anlasmasi basvurularina (Ingiltere`den yapilan basvurular) dair bugune kadar okudugum tum bilgi ve yorumlarda `Ingiltere`de bir bankadan hesap dokumu alinmasi gerektigi` yonunde bilgiler veriliyor. Gecenlerde Londra`daki muhasebecim Turkiye`deki hesap dokumunun gonderilmesinin daha dogru olacagi yonunde fikir bildirdi. Tabi benim icin cok gec zira ben yaklasik 3 ay once Londra`ya geldigimde yaptigim ilk is once ev tutmak sonra banka hesabi actirip parami Barclays hesabina aktarmak olmustu.
Simdi normalde senin aklina gelen yontem dogru olabilir. Yani kardesinin Turkiye`de sana ait bir hesaba para cikarmasi, senin de bu parayi Ingiltere`de actiracagin hesaba nakletmen ve sonra bir sekilde kardesine geri gondermen gibi. Tabi ileriki asamalarda Home Office Turkiye`deki banka hesabinin dokumunu ister mi onu bilmiyorum. Oyle bile olsa benim fikrim, yani anladigim kadariyla, basvurunda parayi kardesinden borc aldigini beyan edebilirsin (sanirim borc veren kisiden parayi kisa zamanda geri istemeyecegine dair imzali beyan istiyorlar, emin degilim). Tabi boyle bir ek hesap dokumu istemedikleri taktirde zaten endise edecek birsey yok, Ingiliz hukumeti degil kralice olsa, sen beyan etmedigin surece senin Turkiye`deki hesap hareketlerini goremez.
|