Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 10:36 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Ankara Antlasmasi Icin TR' den UK'ye Para Transferi
İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 10:49 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar Turkiyeden Ingiltere ye ank. antls. icin para transferi yapicaz TR de sahsi hesabimdan UK ye eft yapsam sorun olurmu yani bu para nerden geldi kim koydu kim aldi gibi sikintili sorulara maruz kalirmiyim hesabim aktif bir hesab ama buraya transfer edecegim miktar yok hesabimda ornegin 3bin sterlin transfer edecegim 20 gun icinde kardesim ufak ufak yatiracak benim hesabima bende oradan UK ye tranfer edecegim sorun olurmu nerden buldun nasil buldun gibisinden. suan hazirda hesabimda para yok birde parayi UK ye transfer ettigim de hesabimda kacgun kalmasi gerek veya ben hom office makbuzu ibraz ettikden sonra paranin hesap ta durmasina gerek yok bildigim kadariyla 3. sahislarin hesap ozeti gormeye hakki yok TR de boyle olagan disi bir durum olmadikca umarim burada da oyledir ilgili arkadaslarin yardimci olmasi dilegiyle...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Ankara Antlasmasi Icin TR' den UK'ye Para Transferi
İletiTarih: Pzr Ekm 23, 2011 10:55 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

:oops:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Ekm 30, 2011 4:43 pm 

Simal kardes, ben bu konuyu arastirirken birbirinden farkli 2 yaklasimla karsilastim. Kisaca aciklamaya calisayim.

Ankara Anlasmasi basvurularina (Ingiltere`den yapilan basvurular) dair bugune kadar okudugum tum bilgi ve yorumlarda `Ingiltere`de bir bankadan hesap dokumu alinmasi gerektigi` yonunde bilgiler veriliyor. Gecenlerde Londra`daki muhasebecim Turkiye`deki hesap dokumunun gonderilmesinin daha dogru olacagi yonunde fikir bildirdi. Tabi benim icin cok gec zira ben yaklasik 3 ay once Londra`ya geldigimde yaptigim ilk is once ev tutmak sonra banka hesabi actirip parami Barclays hesabina aktarmak olmustu.

Simdi normalde senin aklina gelen yontem dogru olabilir. Yani kardesinin Turkiye`de sana ait bir hesaba para cikarmasi, senin de bu parayi Ingiltere`de actiracagin hesaba nakletmen ve sonra bir sekilde kardesine geri gondermen gibi. Tabi ileriki asamalarda Home Office Turkiye`deki banka hesabinin dokumunu ister mi onu bilmiyorum. Oyle bile olsa benim fikrim, yani anladigim kadariyla, basvurunda parayi kardesinden borc aldigini beyan edebilirsin (sanirim borc veren kisiden parayi kisa zamanda geri istemeyecegine dair imzali beyan istiyorlar, emin degilim). Tabi boyle bir ek hesap dokumu istemedikleri taktirde zaten endise edecek birsey yok, Ingiliz hukumeti degil kralice olsa, sen beyan etmedigin surece senin Turkiye`deki hesap hareketlerini goremez.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 02, 2011 12:14 pm 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

turist vizesiyle su an ingiltere de banka hesabi acabilirmiyim yani bunun icin neler gerekiyor sabit adres ya da herhangi birsey banka hesabi acabiliyormuyuz

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 02, 2011 1:01 pm 
Site Müdavimi

simal bununla ilgili sana taa vizeye basvurdugunda demistim..senin adina herhangi birtane fatura yapcaklar o faturayla hesap acabilirsin ama genede zorluyorlar yani ben hsbc den kesinlikle acmiyor bussuru kagit istiyorlar barclays acaiyor benimki boyle olmustu

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Kas 02, 2011 4:33 pm 

Ben 2 ay once Barclays`te hesap actirdim. Yalniz Ingiltere`de mutlaka bir adresin olmasi gerekiyor (bu her ulkede ayni, adres olmadan hicbir yerde banka hesabi acilmaz). Ilk once HSBC, Santander ve birkac bankaya daha gittim onlar pek yanasmadilar.

Iste sana onemli bir tuyo. Barclays Lower Tottenham subesinde bir Turk calisan var ve duzgun de bir insan, gelenlere yardimci olmaya calisiyor. Gerci giz bir sey olmasi sozkonusu degil ama yine de izin almadan ismini vermem dogru olmaz. Zaten Lower Tottenham tarafina gittiginde orada onlarca Turk esnaf var, onlara sor, biri mutlaka seni Barclays`deki Turk arkadasa yonlendirir. Giderken yaninda pasaportunla birlikte T.C. nufus kagidini da gotur, tabi bir miktar da hesaba para yatirirsan iyi olur, 50-100 pound yeterli olur sanirim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cmt Kas 12, 2011 11:57 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 7 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC