BLaDeS yazdı:
tr den basvuru icin ingiltereden basvuru gibi potansiyel musteri maktuplari da gerekiyor mu?
ayrica tr den basvurularin basari yuzdesi nedir?
türkiyede eğer iş yapıyorsanız ve bunları belgeleyebiliyorsanız mektup falan gerekmiyor.
net bir başarı yüzdesi yoktur..başvurunuzdaki samimiyetinize bağlıdır.onları paranız yada servetiniz ilgilendirmez.oraya gittikten sonra verginizi verip vermeyeceğiniz,devletten yardım alıp almayacağınız ilgilendirir.yani kendi devletlerine katkı sağlayacak insanlar arıyorlar..ben daha önce de ingiltere de öğrenci olarak kaldım.eğer türkiyede iyi bir mesleğe sahipseniz,orada iş kuracak kadar yeterli birikime sahipseniz yüzde 80-90 alırsınız.ilk seferde olurda gıcık giderlerse,direk üst mahkemeye başvurursunuz ve vizenizi alırlar..bu işlerde kendinize güvenmek gerekiyor.onlar sizin açığınızı yakalamak için uğraşırlar..benim tanıdığım bir kişi başvurdu(ayrıca bende başvurdum)..bahsettiğim kişinin tüm evrakları sağlamdı.buna rağmen ret aldı..kendisine çok güvendiği için bu işin peşini bırakmadı.hergün konsolosluk çalışanlarını aradı.kısaca onların başının etini yedi.her tarafa itiraz mektubu gönderdi.hatta ingiltere başbakanına bile..sonuçta vizesini aldı..konsolosluk çalışanları arayıp özür diledi..

haklı olduğunuz sürece mutlaka alırsınız..bunlara dikkate alarak istediğiniz zaman başvurabilirsiniz..kolay gelsin