Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 11:24 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: Amerikan İngilizcesi mi , İngiliz İngilizcesi mi?
İletiTarih: Cmt Şub 21, 2009 12:29 am 
Site Müdavimi
Kullanıcı avatarı

kesinlikle amerikan ingilizcesi ..bir kere konusurken rahatlar ..burdaki gibi değil .. bogazları ,dilleri rahat ... burda both diyene kadar fff sesinden dilimiz dişlerimiz arasında donuyor ..

eastenders seyredenler bilir ..sokak ingilizcesi cok soguk ingilizlerin ..amerikalılarda rythm var ... stress kalıpları farklı ..

uzun zamandır takip ettiğim bir site ismi vermek istiyorum farkı ayırtetmek için

http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Foreign-Langu ... /index.htm

Mit yi bilenler bilir ordaki ingilizce dersinden bir kaç ornek var sitede real media playerla seyretmeniz mumkun ..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr Şub 22, 2009 5:46 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

OnuRDaTa yazdı:
aaaa ııı uuuuu gibi ne oldugu belirsiz kaliplar sokunca araya turkce guzel mi oluyor saniyorsun.Fatih Altayli dedigin adam cok berbat bi Turkce konusuyor...

yazımda onu belirtmeye çalıştım.

M.K.A

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Mar 05, 2009 1:39 am 

tabiki Amerikan ingilizcesi :D Ingilizlerin konusurken kibarlasmasinda biktim. Sadece kons iste kibarlasmadan :lol:
yani bencee :roll:

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Cum May 14, 2010 12:07 am 

ingiltereye gelmeden once ingiliz aksanini hic anlamazdim begenmezdim.alanya da otelde bir ingiliz doktor bizle konusmaya calisti kelime anlamadik zamaninda kactik ordan :) ingilterede ilk gun oxford st te bir grup ingiliz teenage yanimda sakalasiyordu.sonra bir kiz bana dondu birsey sordu. :shock: i cant understand you dedim.ok dedi gulumsedi.sonra iclerinden biriyle konustu falan, dedim ne dedi acaba? bekledim eleman gitti bunlarin hepsinin fotosunu cekti duvarin onunde.ulan dedim kiz fotomuzu cekermisin demis onu bile anlamadik isimiz yas burda :D

sonradan ingiliz aksanina alistim tv de amerikan aksani gorunce artik kanal degistiriyorum.kulak tirmaliyor "y" ler "r" ucusuyor amerikalilar konusurken.ingiliz aksani bana gore cok daha anlasilir geliyor.haberleri falan dinlemek cok zevkli.ama arada bir amerikan haber kanallariyla ortak yayin yapiliyor o zaman diyorum bu nebicim bir ingilizcedir amerikanlarin ki.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pzr May 16, 2010 2:44 pm 

İngiliz İngilizcesini tek geçerim...Ne kadar zor olsa da kanımca kulağa daha hoş geliyor.

İlk Cambridge'e gittiğim zamanları hatırlıyorum da host family'nin youtube dediğini bile anlayamamıştım ve ilk 1 ay çok büyük zorluk çekmiştim anlamakta. Çok basit birşey sadece su istemiştim barmenden adama dedimki
"Can I have water(vodır)?"
Barmen:"Sorry?"
Ben:" Voooodıııırrrrr"
Barmen:"you mean water(votaaa)?"
Ben:"Ohh!Yeah! How much?"
Barmen:"1.70"
Ben:"Fuckkkkk!" :). Ondan sonra anladımki bu aksana alışmak zorundayım. Ama sonrasında insan öğrenirken gerçekten zevk almaya başlıyor. Hergün aralıksız BBC Radio Cambridgeshire frekansından en az 2-3 saat dinlerdim ve bunun sayesinde alıştım, alıştıktan sonra da Amerikan İngilizcesi çok itici gelmeye başladı, resmen baş ağrıtıcı bir durum aldı(İspanyolca ve Arapça gibi :)). İngilizlerin konuşurkenki kibarlığı yeter zaten.

Ama bir de şöyle bir durum var, şu anda Almanya'da İngilizce olarak master yapıyorum ve öğrencilerin çoğu yabancı olduğu için hepsi Amerikan aksanında R'leri bastırarak konuşmaya ve dinlemeye alışmışlar, ben İngiliz aksanında kelimeleri biraz hızlı söylediğimde kesinlikle beni anlayamıyorlar fakat Fransız ve Almanlar gibi Anglo-Saxon milletler çok rahat anlayabiliyor. Dünyada da en fazla geçerli olanı Amerikan ingilizcesi çünkü kesinlikle anlama ve konuşma bakımından daha kolay. İngiliz aksanını öğrenmenin kesinlikle daha avantajlı olduğunu düşünüyorum çünkü Amerikan aksanına alışan birisi İngiliz aksanını zor anlıyor fakat İngiliz aksanını bilen birisi Amerikan'ı da kolaylıkla anlayabiliyor.(Haber kanallarındaki İngilizce'den bahsetmiyorum, günlük konuşmalarda her zaman temiz İngilizce konuşan birisiyle karşılaşmazsınız)

Offf sırada bir de Almanca var haydi size de bana da kolay gelsin!! :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Haz 01, 2010 12:21 pm 

ingilteredeyim kesinlikle amerika diyorum bu ulkeye olurda gelirseniz dil ogrenmek icin helede londraya dunyanizi sasiracaksiniz ben oyle olmustum ama benden sonra gelen trlerde oyleydi gordugum kadariyla hani diyorya sair kucuk denizde bogulacagina buyuk okyanusta bogul oda amerika olsun.Chicago :) sound is gud, isnt it?

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Per Haz 03, 2010 1:19 am 
Üye

Hadi maydonoz olayim konuya ben de.
Ben Ingilizce'nin konusmalar sirasinda hicbir turunu tam anlayamiyorum. Gelen telefonlara nasil cevap verip anlasabildigime sasiriyorum. Ya da aliveris yaparken nasil becerebildigime. En cok da bankada. Bazen anliyormus gibi yaparak gecistiriyorum, basima bir is gelecek ama hadi hayirlisi.
Ilk yasadigim zorluk, Almanca ile baslayip, universitede yarim yamalak ingilizce gorup bir de eski mezun olma sebebiyle (1989 da universite bitti) Turkiye'de zamaninda kiviramadigim ingilizce meselesi.
Mesela SPACE kelimesi benim icin bilgisayarin bosluk tusuydu geldigimde. Uzay filmlerinde klavye gormeye calisiyordum o yuzden.
Ilk CASTLE kelimesini kullandigimda, etrafimdakiler iyice kafa buldular: T harfi soylenmezmis o kelimede. Madem soylemiyeceksiniz, ne diye koydunuz o harfi diye epey bir soylendim.
Sonra yahu Thank you tamam da, karsiliginda ne cevap verecegizi sormaya calistim. Okul yillarindan kalma sessiz sinema tecrubemi konusturarak, "bir sey degil" demenin "You are Welcome" oldugunu ogrendim. Elbette o hizla devam edersem 20 yil sonra filan ilk cocuk kitabini anlayacak seviyeye gelebilecektim.
Sonra neyseki Londra'ya geldim ve aslinda herkesin kafasina gore Ingilizce konustugunu gorup biraz rahatladim. Oh ne guzel, Polonyalilar, Cinliler, Pakistanlilar hepimizin aksani felaketti.
Girdigim online testlerde nasil Intermediate ya da Upper Intermediate ciktigimi ben de anlamiyorum. Hic alakasi yok, yani ben Turkce'yi kullanma seviyemle olcu alirsam, Turkceyi 10 kabul edersek, Ingilizcem 0.5 yani, biliyorum cunku iki dil arasinda becerilerimi kiyaslayabiliyorum. Bence testler olcum yapamiyor.
Idare edecek kadar Ingilizce beni rahatsiz ediyor, yasama adam gibi katilacak kadar Ingilizce ogrenmeye ihtiyacim var...
Oyle her gun 1 saat filan calisabilecek disiplinde degilim. Ama 15 gun baska birsey yapma, o olur iste. Evli oldugum ve asla zamparalik yapmayacagim icin de "manita destekli ozel ingilizce dersi" alma sansim da yok.
Bu kadar bayiltici geyigin uzerine simdi kilit sorumu soruyorum :
Ben bu Ingilizce'yi nasil ogrenecegim ?
Sevgiler :)

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 15, 2010 5:55 pm 
Üye

Yok yok boyle olmuyor diye kursa basladim...
Guzel de gidiyor. South Essex College'de...
Ozellikle universite kurslarini tavsiye ederim.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz