Son ziyaretiniz: Sistem saati: Pzr May 20, 2012 10:20 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 15 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Aile Yanı Konaklama
İletiTarih: Per Oca 15, 2009 1:20 pm 
Üye

Yurtdışında öğrenim gören öğrenciler arasında en popüler olan konaklama seçeneği "Homestay" yani "Aile Yanı Konaklama"dır. Aile yanında kalırken eğitim gördüğünüz ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak ve yerel bir aile ile yaşama deneyimini elde edeceksiniz.

Yere ve okulun imkanlarına bağlı olarak, aileler uluslararası öğrencilere özel bir oda ya da diğer aile üyelerinden biri ile paylaşacağı bir oda verirler. Bazı aileler bir öğrenci kabul ederken bazıları da aynı anda birkaç öğrenci kabul etmektedirler. Yanında kalacağınız ailenin üyeleri yaşları bakımından farklılık gösterebilir. Bazı aileler çocukludur bazıları değildir, bazıları ise yaşlı aile üyeleri ile birlikte yaşamaktadır. Farklı aileler aynı zamanda farklı dinlerden de olabilir.

Aile Yanında Kalmanın Yararları

Eğitim gördüğünüz ülkenin yerel insanları ile birlikte yaşamak sizin için eşsiz bir deneyimdir. Bir aile üyesi olarak kaldığınız ülkenin günlük yaşamına aktif olarak katılma şansınız olacaktır. Kaldığınız süre boyunca sizin onlarla iletişim kurma isteğiniz kadar onların da aynı şekilde sizinle iletişim kurmak için istekli olduğu aileniz ile güvenilir bağlar kurabilirsiniz. Gün içinde okulda öğrendiklerinizin pratiğini yapabilirsiniz ve İngilizcenizi daha da geliştirebilirsiniz. Ayrıca yanında kaldığınız aile ilerideki yurtdışı çalışmalarınızda size çok yararlı olabilecek o ülkenin kültürü ile ilgili bilgi verecektir.

Aile Yanında Yaşam Nasıldır?
Yanında kalacağınız aileler genellikle okul tarafından dikkatlice seçilmektedir. Uluslararası öğrencilere karşı hoşgörülü ve arkadaş canlısıdırlar. Birçok aile yurtdışında başka ailelerin yanında kalmış aile üyelerine sahiptir ve geleneği sürdürmek isterler. Aileler başka kültürler hakkında bir şeyler öğrenme konusunda çok heveslidirler ve öğrencileri rahat ettirmek için ellerinden geleni yaparlar. Aile ile birlikte yaşamak diğer saygı gerektiren tüm ilişkilerde olduğu gibi aynı sorumlulukları gerektirir. Aynı şekilde onların da sizden isteyebileceği gibi siz de onlardan yardım isteyebilirsiniz. Öğrenciler genellikle bu değişimi çok yararlı bulurlar. Aile yanında başlayan bu ilişki öğrenci evden ayrıldıktan sonra da devam etmektedir. Yanında kalacağınız aile yurtdışı deneyiminizi unutulmaz kılmak için ellerinden geleni severek yapacaktır.

Yanında Kaldığınız Aileyi Değiştirmek
Öğrencilerin olumlu deneyimler yaşaması için okullar aileleri son derece dikkatli bir şekilde seçmektedirler. Düzenleme ve değişiklikler yerleştirme danışmanınızın bilgisi dahilinde yapılabilir. Bazı öğrenciler aile yanında kaldıktan ve çevreye başarılı bir şekilde uyum sağladıktan sonra özel dairede kalmak isterler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: Aile Yanı Konaklama
İletiTarih: Per Şub 12, 2009 4:26 pm 
Üye
Kullanıcı avatarı

bence aile yanında kalmak daha mantıklı.

düşünsenize ailenin kızları olduğunu :lol: sırf insan kendini gösterebilmek adına herhalde ingilizce konuşmaya çalışırdı :mrgreen: valla dışarısı full yağmurluymuş yokkk dışarıda kar varmış her gün içinize güneş doğar böyle bir durumda :lol:

mavitebeşir arkadaşımızın değinmediği konuya değineyim dedim arkadaşlar.. işin tersi durumuda söz konusu olur ozamanda çim sahalarda evin erkek üyeleri ile maç yaparsınız küsmeyin hemen :D

M.K.A

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 06, 2009 9:45 pm 

evde konaklamanın beli şartları var mı? mesela mutfaga girip yemek yapabilir miyim?(ingilizlerde yemek kulturu diye bişey yokmuş cunku)bir de çamaşır yıkarken deterjan parası bile alıyolarmış ben ne anladım o zaman niye para veriyorum ki ..eğer öyleyse tahminimden fazla masraf olcak. deneyimlerden yaralanılır !!! :D

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 07, 2009 12:14 am 
Son Ütücü(başka yok)
Kullanıcı avatarı

Evet WC için de para ödemeniz gerekiyor, küçük 3, büyük 5 sterlin der mişim... :mrgreen:

Aile yanı konaklama seçeneğini seçerken şartları iyi okuyun, ödediğiniz para karşılığında alacağınız hizmet aileden aileye değişiklik arzedebilir.Genellikle mutfağı kullanma hakkınız olur ama bazı aileler buna izin vermeyebilir.Zaten aile yanı konaklama pahalı bir seçenektir.İlk etapta kalacak yer ayarlayana kadar 2 hafta kadar idare edip daha sonra öğrenci evine veya hostele çıkmak daha ekonomik olabilir.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 07, 2009 8:35 am 

ya cok tşk ederim :) sıcak msj ınız için.aileyle ilgili bilgi geldi okuldan ama bu ayrıntılar yok neyse gidince yaşayıp görücez.ama bu site süperrrr cok tşk emeği geçen herkese

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 13, 2009 7:02 pm 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

bence de aile yanı konaklama çok pahalıya patlıyor.En güzeli öğrenci evlerinde kalmak.Arkadaş edinme şansınız da olur böylelikle hemde daha rahat olur.Sonuçta kendikendinize kalırsınız.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Nis 13, 2009 7:07 pm 

herkesin kendine ait alanları var mı ya ben 4 yıldır yurttayım bu sene de miniicik bir apart bıktım artık ev istiyorum :( aile sıcaklıgı heheheh hem dil öğrenmem açısından iyi olur dedim

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 14, 2009 5:48 am 
Yardım Ekibi
Kullanıcı avatarı

tuğba50 yazdı:
herkesin kendine ait alanları var mı ya ben 4 yıldır yurttayım bu sene de miniicik bir apart bıktım artık ev istiyorum :( aile sıcaklıgı heheheh hem dil öğrenmem açısından iyi olur dedim

Aile sıcaklığı ve İngiliz kelimelerini aynı cümle içinde kullanmak anlatım bozukluğu oluşturmaktadır.Hani öyle LES te ÖSS de sorulan cinsinden hem de :) şaka bir yana kalan arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre aile sizinle pek bir iletişimde olmuyor.Yani çok şanslı olup çok iyi ailelere rastlayan illaki vardır ama genel kaideyi bozacak kadar değildir sanıırm.Ve sonuçta o insanlara göre yani çoğuna göre o bir ticaret sıcaklık beklemek doğru bir beklenti olmayabilir.aile yanını dene bence olmadı iyice alışınca etrafına öğrenci evine çıkarsın.Tercihi sen yap yani.Öğrenci evlerinde kendi odan oluyor.Mutfak ortak kullanılıyor.Rahatsız olmazsın fazla diye düşünüyorum.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Nis 14, 2009 6:11 pm 

gercekten mi? sıcak değiller mi yapacak bişey yok yasıycaz basımıza ne gelicekse

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts May 18, 2009 7:18 pm 

Tamamıyla şans.Benim ailem çok iyi valla.40 yaşlarında neşeli ,şeker gibi bir çift.Ama okul berbat nazi kampı gibi.Okul yönetiminden nefret ediyom.İstanbulda olsa çoktan kavga çıkartmış o müdürün ağzını burnunu kırmıştım.Okul Westbourne Academy aklınızda olsun uzak durun.Ama burda aileler çoğunlukla iyi çıkıyor.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 15 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: MSN [Bot] ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz