Son ziyaretiniz: Sistem saati: Çar May 23, 2012 4:49 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 46 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: AB vatandaşıyla evlilik ve yerleşim vize detayları (EEA)
İletiTarih: Per Tem 22, 2010 9:18 pm 
Yeni Üye

slm arkadaşlar yakın arkadaşım polonya vatandaşıyla tr de evlendi eşi ingilterede yaşıyor öğretmen olacak bu sene ve ingilterede oturmayı kararlaştırdılar başvuruyu yaparken hangi vizeye başvurması gerekiyor ingiltere vatandaşı değil ama ab vatandaşı hangi evraklar lazım bilgisi olan varsa yazarsa şimdiden çok teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ab vatandaşıyla evlilik
İletiTarih: Sal Ağu 31, 2010 12:16 pm 

Merhaba
Yeni üye oldum.Öncelikle sitenizin ing.ile bağlantılı olan insanlara ne kadar yararli ve aydınlatıcı oldugunu belirtmek isterim.Bende İng.de yaşayan AB vatandaşı birisiyle evliyim.Eylül ayı içerisinde eş durumuyla yanına yerleşmek için vize başvurusunda bulunacağım.Eşim KKTC Vatandaşı olduğundan çift pasaport sahibi.Hangi tip vizeye başvurmamız gerekir.Araştırmalarımıza göre vaf5 tipi form dolduracağız??Profesyonel bir firmadan yardım alacak olmamıza rağmen bende kişisel cabamla bu konularda bilgi sahibi olmak istiyorum.AB vatandaşı ile evli olarak extra hangi tip belgeler yarar sağlayabilir?Bu konuda bilgi sahibi olan yada deneyimlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar varmı?Verdiğiniz her bilgi diğer kişiye muhakkak yarar sağlıyor yol gösteriyor.Şimdiden çok teşekkürler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 07, 2010 8:18 pm 

tekrar merhabalar..cok genel bi yazı yazdım sanırım eşim hem kktc hemde güney kıbrıs rum kesımı pasaportuna sahip dolayısyla ıkıncı yoldan ılerlememız gerekecek.formunuzu ınceledım yararlı bılgıler var ancak sanırım ab vatandası evlılıks basvurusu cok konuşulmamız azınlık kaldık sanırm :) vıze basvuru formunu ıstenen belgelerı gozden gecırdım yararı olacagını dusundugunuz extra bilgi varsa paylaşırsanız cok sevınırım..sımdıden tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: nisanlilik vizesi banka
İletiTarih: Pzr Ekm 10, 2010 9:03 pm 

Arkadaslar sizlere danismak istedigim bir konu var. Ben suanda italya'da yasiyorum. 4 yildir ogrenci oturma izni ile burdayim. Okulum bitti ve kismetse aralikta turkiyeye donucem. 3 yildir bir italyanla beraberim ve 2 yili askin suredir beraber yasiyoruz. Ingiltere'ye gidip evlenmek istiyoruz. Turkiye'ye donunce aralik ayinda nisanlilik vizesine basvurucam. Gostericek yeterli kanitimiz var. Evin kontrati ikimizin adina, iki yili askin suredir gelen faturalar vs. Tatiller, ucak biletleri gibi belgelermizde var. Nisanlimin turkiyeye seyahatlerini pasaportundaki giris cikis muhurlerinden gorebilirler. Turkiyeye geldigi donemlerde benimde turkiyede oldugumu ayni sekilde pasaportumdan gorebilirler. Fotograflar vs.

Benim tek korkum banka teminatlari. Ikimizde okulu yeni bitirdik, diplomalarimizida basvuruda kullanicagimiz icin bunu zaten gorucekler. Cok fazla bi paramiz yok. Annemin hesabinda yuklu bir para vardi. O parayi ingilteredeki giderlerim icin gecen hafta benim hesabima gecirdik. Gecirdikten sonra cok pisman oldum cunku o paranin benim hesabimda sadece iki aydir oldugunu gorucek ve benim oldugunu dusunmeyecekler diye korkuorum. Ayrica miktar buyuk oldugu icin okulunu yeni bitirmis birinin bole bi parasi olamaz diye dusunurler mi diye korkuyorum.

En basindan annemin bankadan, masraflarini ben karsilayacagim die teminat mektubu almasini dusunmustuk sonradan parayi direk benim hesabima koymak daha kolay olur dedik. Simdi cok pisman oldum. Napacagim bilemiyorum. Annemin hesabina geri gecirsem bu sefer onun hesabinda 2 aydir varmis gibi olucak.

Sizlere sorum, bu banka teminatlari olaylarinda tam olarak ne gormek istiyorlar. Biliyorum sizler icinde yorum yapmak zor ama lutfen size gore bir problem cikma olasiligi var ise benimle paylasin.

Simdiden cok tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: eu vatandaşı olup uk da çalışan biriyle evlenme
İletiTarih: Çar Ekm 27, 2010 10:32 am 

merhaba arkadaşlar..öncelikle bana yardımcı olacak arkadaşlara cok teşekkürler..
benim kız arkadaşım macar vatandaşı ve londrada yasiyor orada healt care asistant olarak çalisiyor,2 hafta sonra türkieyede evleniyoruz..
acaba eu avatandaşları için ingiletere konsolosluğu ne gibi işlemler yapiyor aile birleşimi vizesi için?
istediği evraklar içerisinde farklı olan başka evraklarda isteyebilirmi?
çünkü bunların hespsini toparlayıp öyle gitmek istiyorum vize başvurusu için..
çok teşekkürler herkese...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: ab vatandaşıyla evlilik
İletiTarih: Sal Kas 23, 2010 6:51 pm 

Herkese tekrar merhabalar..foruma son girişimden beri uğraştığımız vize süreci beklenmedik bir hızda olumlu şekilde sonuçlandı :) bu işlemler için ön araştırma yaparken bu siteden çok faydalandım.Deneyimler ve bunların sonucunda öğrenilen doğru bilgiler diğer arkadaşlara olduğu gibi banada çok fayda sağladı.Yorumlarını bilgilerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler..Naçizane tavsiye olarakda ,yanlış ve eksik bilgiden uzak durmanızı ve bu sitedeki tüm bilgileri başvurunuzdan önce özenle gözden geçirmenizi öneririm.Aynı stresi,endişeyi yaşayan tüm arkadaşlara bol şans..Umarım herşey gönlünüzce olur..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: HANGI VIZEYE BASVURU YAPACAGIM
İletiTarih: Sal Arl 21, 2010 1:45 pm 

merhaba sitedeki bütün yardımsever arkadaslara..
benim 2 tane sorum olacak sitedeki arkadaşlara
benim eşim eu vatandaşı ingilterede yasiyor calisiyor
1 ay sonraki ket sınavından sonra yerleşim vizesi icin basvuru yapmayı düsünüyorum acaba hangi vize türüne basvuru yapacagım....eea family permit mi yoksa normal settlement vizesi mi?

2 ci sorum ise şu:
eşim aylık 1200-1300 arası ücret alıyor,,şu an yeni studio daire kiraladı 650 pound,,normal elektrik-su-gas hesaplarsak ,,aylık 850 pound gideri var,,geriye is 350-450 pound arasi para kalıyo kendisine
bu geriye kalan ücret bana sponsor olması için yeterlimi acaba?

umarım bu sorularıma cevap alabilirim
dertler paylaştıkca küçülür,,sevinçler paylaştıkça büyür
herkese tesekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: HANGI VIZEYE BASVURU YAPACAGIM
İletiTarih: Sal Arl 21, 2010 4:59 pm 
Site Müdavimi

LAZURI28 yazdı:
merhaba sitedeki bütün yardımsever arkadaslara..
benim 2 tane sorum olacak sitedeki arkadaşlara
benim eşim eu vatandaşı ingilterede yasiyor calisiyor
1 ay sonraki ket sınavından sonra yerleşim vizesi icin basvuru yapmayı düsünüyorum acaba hangi vize türüne basvuru yapacagım....eea family permit mi yoksa normal settlement vizesi mi?

2 ci sorum ise şu:
eşim aylık 1200-1300 arası ücret alıyor,,şu an yeni studio daire kiraladı 650 pound,,normal elektrik-su-gas hesaplarsak ,,aylık 850 pound gideri var,,geriye is 350-450 pound arasi para kalıyo kendisine
bu geriye kalan ücret bana sponsor olması için yeterlimi acaba?

umarım bu sorularıma cevap alabilirim
dertler paylaştıkca küçülür,,sevinçler paylaştıkça büyür
herkese tesekkürler

arkadasım merhaba
1- öncelikle bence EEA ya basvur o vizeyi daha kolaylıkla alabilirsin (bu benim görüşüm)
2- bence paran yeterli, ama form dolduruken esinin aylık giderine dogru olanı yani 200-250 gibi bi mebla yaz kı geriye kalan paranın sana yetecegini bilsinler. bence yeterli sorun yok. evrak hazırlama konusunda kafana takılan seyler olursa forumu arastır bütün bilgiler var

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 21, 2010 6:21 pm 
Site Müdavimi

Eu vatandasi fakat hangi ulke bu onemli?
ayrica ingiltere sadece evrakta a.b uyesi unutmayalim
ornek havalimaninda e.u vatandaslari ayri yonde pasaport kontrol
ingiliz vatandaslari ayri bolumde kontrol yapilir
bu birlesik kralligin aslinda ne kadar milliyetciligi on planda tuttugunun gerekcesidir

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Arl 21, 2010 7:59 pm 

enca 48 ..nickli arkadasım merhaba
benim eşim macaristan vatandaşı...hangi eu ülkesi vatandaşı oldıgunu sormuştun
umarım tekrar cevap yazarsın...tesekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 46 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: