Son ziyaretiniz: Sistem saati: Sal Şub 07, 2012 11:55 am

Tüm zamanlar UTC

Forum kuralları

1- Tekrar tekrar aynı sorununuzla ilgili yeni forum konusu açmanız , cevap süresini kısaltmaz aksine forumdan uzaklaştırılmanıza sebep olur. Lütfen tek bir forum konusu açınız.

2- Yeni konu başlığı açarken , konu başlığını "yardımmm, help mee, bilgisi olan yazsın" şeklinde sorunuzla alakasız bir konu başlığı içermesi halinde mesajlarınız silinicektir. Örn; Yerleşim Vizesi Reddi

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: ab vatandaşıyla evlilik
İletiTarih: Per Tem 22, 2010 9:18 pm 
Üye

slm arkadaşlar yakın arkadaşım polonya vatandaşıyla tr de evlendi eşi ingilterede yaşıyor öğretmen olacak bu sene ve ingilterede oturmayı kararlaştırdılar başvuruyu yaparken hangi vizeye başvurması gerekiyor ingiltere vatandaşı değil ama ab vatandaşı hangi evraklar lazım bilgisi olan varsa yazarsa şimdiden çok teşekkürler

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: Re: ab vatandaşıyla evlilik
İletiTarih: Çar Tem 28, 2010 4:19 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

Merhaba antalya0707 arkadasim bende uzun suredir bu avrupa birligi uyesi ulkelerin vatandaslarinin esleri yada partnerlerine verilen vize turunu bulmaya calisiyordum fakat zamanim olmamisti kismet bugune imis.
Malesef bu avrupa birligi denen garabet kendi icinde bile her uye ulkeye ayni haklari vermiyor yani ekonomik durumlarina gore hareket ediyor ye kurkum ye davasi :) almanyaya , fransaya yapilan kiyak malesef bulgaristana , cek cumhuriyetine yada polonyaya yapilmiyor burada uzlastik var sayiyorum ve herkesin bunu bildigi kanaatindeyim.
Iste bu avrupa birligi ulkelerinin her vatandasina EEA national deniyor ( European Economic Area yani Avrupa ekonomik bolgesi, sadece hatirlatma yapmak istedim)
Plolonyaya yapilan muamele bile Bulgaristana yapilan muameleye farklilik gosteriyor.
Ornegin her polonya vatandasi calismak icin ingiltereye vardiginda kendini kayit ettirme zorunlulugu var ve polonya vatandaslarinin avrupa birligi uyesi vatandasi olmayan esleri yada partnerleri ise ise EEA family permit denen vize turune basvurmak zorundalar
Ilgili sayfadan alintilar yapiyorum

How can my family come to live with me in the UK?
Non - EEA family members should get an EEA family permit before they travel to the UK if they are visa nationals, or if they are coming to live with you permanently or on a long-term basis. If they try to enter the UK for this purpose without an EEA family permit, we may refuse them.

Sayfanin tumunu cevirecek zamanim yok ama arkadasiniza yardimci olmasi acisindan sayfanin tam adresini vereyim
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... ly-permit/

Iste bu sayfada aradiginiz tum bilgiler mevcut zaten home officenin kendi resmi sitesidir
burada yazilanar bir polonya vatandasinin Britanyada neler yapabilecegi yada yapamayacagi hakkindaki her turlu bilgiyi iceriyor
Lutfen dikkatli ve yavas yavas okuyun , umarim yardimci olur

Saygilar, selamlar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Tem 28, 2010 8:46 pm 
Üye

saol aussie kardeş cevap için

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Ağu 31, 2010 12:16 pm 

Merhaba
Yeni üye oldum.Öncelikle sitenizin ing.ile bağlantılı olan insanlara ne kadar yararli ve aydınlatıcı oldugunu belirtmek isterim.Bende İng.de yaşayan AB vatandaşı birisiyle evliyim.Eylül ayı içerisinde eş durumuyla yanına yerleşmek için vize başvurusunda bulunacağım.Eşim KKTC Vatandaşı olduğundan çift pasaport sahibi.Hangi tip vizeye başvurmamız gerekir.Araştırmalarımıza göre vaf5 tipi form dolduracağız??Profesyonel bir firmadan yardım alacak olmamıza rağmen bende kişisel cabamla bu konularda bilgi sahibi olmak istiyorum.AB vatandaşı ile evli olarak extra hangi tip belgeler yarar sağlayabilir?Bu konuda bilgi sahibi olan yada deneyimlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar varmı?Verdiğiniz her bilgi diğer kişiye muhakkak yarar sağlıyor yol gösteriyor.Şimdiden çok teşekkürler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Çar Eyl 01, 2010 10:54 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

h.aysan arkadasim merhaba, sizin yazdiklarinizda karanlikta kalan bir nokta var
Esiniz AB vatandasi demissiniz , esinizin eger 2 vatandasligi varsa bunlardan birisi KKTC digeri Birlesik Krallik vatandasligidir ( Yanlis anladiysam duzeltin ) egerki durum boyle ise sizin AB vatandaslarinin eslerine uygulanan prosedure ihtiyaciniz yok , yani AB vatandasligini telaffuz etmenize gerek yok , siz normal proseduru uygulayacaksiniz .
Yukarida yazdiklarim dogru ise sizi ilgilendiren yerlesim vizesi sayfasi asagidadir
http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply ... espartners

Yok eger ben yanlis anladiysam , sizin esiniz hem KKTC hem baska bir AB ulkesinin vatandasi ise ( Bulgaristan , Almanya, Fransa vs. )ozaman sizin ziyaret etmeniz gereken sayfa asagidaki gibidir
http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply ... snationals
Ve almaniz gereken vize turude EEA family permit dir

Cunku AB vatandasi demek muallakta kalan bir olgudur , Bulgaristan da AB uyesi ,Almanyada AB uyesi bir ulke fakat birbirlerinin ulkelerinde her hakka sahip degiller ve hep yanlis anlasilan konulardan birisidir bu.
Eger forumun eski yerlesim vizesi sayfalarini okursaniz , profesyonel yardimada ihtiyaciniz kalmaz ,paraniz cebinizde kalir
Saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Sal Eyl 07, 2010 8:18 pm 

tekrar merhabalar..cok genel bi yazı yazdım sanırım eşim hem kktc hemde güney kıbrıs rum kesımı pasaportuna sahip dolayısyla ıkıncı yoldan ılerlememız gerekecek.formunuzu ınceledım yararlı bılgıler var ancak sanırım ab vatandası evlılıks basvurusu cok konuşulmamız azınlık kaldık sanırm :) vıze basvuru formunu ıstenen belgelerı gozden gecırdım yararı olacagını dusundugunuz extra bilgi varsa paylaşırsanız cok sevınırım..sımdıden tesekkurler..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İletiTarih: Pts Eyl 13, 2010 10:34 pm 
MI5
Kullanıcı avatarı

h.aysan arkadas iyi aksamlar .
Sizin durumunuzdaki insanlarla , Britanya vatandaslarinin eslerinin durumlari hakkinda bir yorum yapmak gerekirse , Bizler yerlesim vizesiyle buradayiz , sizlerde eea family permit vizesi alacaksiniz , ama genel cercevede bakarsaniz finansal kriterle evlilik kriterleri genelde ayni yani daglar kadar fark yok ,
Ornegin , Evliliginizin gercek ve inandirici olmasi , esinizin sizi finanse edebilecek durumda olmasi gibi,

Bana gore vize vizedir , kriterleri yerine getirdikten sonra olmaz diye birsey yok , yani onunuzde bir evrak , belge listesi var sonra kriterler listesi var (Esinizin finansal gucu size sponsor olabilmesi icin sonra sizin birikimleriniz mali durumunuz vs. )
Vaziyet budur , insallah sizde vizenizi alirsiniz ve bu konu hakkinda bir baslik acip diger kardeslerimize yardimci olursunuz.

Kolay gelsin

Saygilar

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: nisanlilik vizesi banka
İletiTarih: Pzr Ekm 10, 2010 9:03 pm 

Arkadaslar sizlere danismak istedigim bir konu var. Ben suanda italya'da yasiyorum. 4 yildir ogrenci oturma izni ile burdayim. Okulum bitti ve kismetse aralikta turkiyeye donucem. 3 yildir bir italyanla beraberim ve 2 yili askin suredir beraber yasiyoruz. Ingiltere'ye gidip evlenmek istiyoruz. Turkiye'ye donunce aralik ayinda nisanlilik vizesine basvurucam. Gostericek yeterli kanitimiz var. Evin kontrati ikimizin adina, iki yili askin suredir gelen faturalar vs. Tatiller, ucak biletleri gibi belgelermizde var. Nisanlimin turkiyeye seyahatlerini pasaportundaki giris cikis muhurlerinden gorebilirler. Turkiyeye geldigi donemlerde benimde turkiyede oldugumu ayni sekilde pasaportumdan gorebilirler. Fotograflar vs.

Benim tek korkum banka teminatlari. Ikimizde okulu yeni bitirdik, diplomalarimizida basvuruda kullanicagimiz icin bunu zaten gorucekler. Cok fazla bi paramiz yok. Annemin hesabinda yuklu bir para vardi. O parayi ingilteredeki giderlerim icin gecen hafta benim hesabima gecirdik. Gecirdikten sonra cok pisman oldum cunku o paranin benim hesabimda sadece iki aydir oldugunu gorucek ve benim oldugunu dusunmeyecekler diye korkuorum. Ayrica miktar buyuk oldugu icin okulunu yeni bitirmis birinin bole bi parasi olamaz diye dusunurler mi diye korkuyorum.

En basindan annemin bankadan, masraflarini ben karsilayacagim die teminat mektubu almasini dusunmustuk sonradan parayi direk benim hesabima koymak daha kolay olur dedik. Simdi cok pisman oldum. Napacagim bilemiyorum. Annemin hesabina geri gecirsem bu sefer onun hesabinda 2 aydir varmis gibi olucak.

Sizlere sorum, bu banka teminatlari olaylarinda tam olarak ne gormek istiyorlar. Biliyorum sizler icinde yorum yapmak zor ama lutfen size gore bir problem cikma olasiligi var ise benimle paylasin.

Simdiden cok tesekkurler.

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: eu vatandaşı olup uk da çalışan biriyle evlenme
İletiTarih: Çar Ekm 27, 2010 10:32 am 

merhaba arkadaşlar..öncelikle bana yardımcı olacak arkadaşlara cok teşekkürler..
benim kız arkadaşım macar vatandaşı ve londrada yasiyor orada healt care asistant olarak çalisiyor,2 hafta sonra türkieyede evleniyoruz..
acaba eu avatandaşları için ingiletere konsolosluğu ne gibi işlemler yapiyor aile birleşimi vizesi için?
istediği evraklar içerisinde farklı olan başka evraklarda isteyebilirmi?
çünkü bunların hespsini toparlayıp öyle gitmek istiyorum vize başvurusu için..
çok teşekkürler herkese...

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

İleti başlığı: ab vatandaşıyla evlilik
İletiTarih: Sal Kas 23, 2010 6:51 pm 

Herkese tekrar merhabalar..foruma son girişimden beri uğraştığımız vize süreci beklenmedik bir hızda olumlu şekilde sonuçlandı :) bu işlemler için ön araştırma yaparken bu siteden çok faydalandım.Deneyimler ve bunların sonucunda öğrenilen doğru bilgiler diğer arkadaşlara olduğu gibi banada çok fayda sağladı.Yorumlarını bilgilerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler..Naçizane tavsiye olarakda ,yanlış ve eksik bilgiden uzak durmanızı ve bu sitedeki tüm bilgileri başvurunuzdan önce özenle gözden geçirmenizi öneririm.Aynı stresi,endişeyi yaşayan tüm arkadaşlara bol şans..Umarım herşey gönlünüzce olur..

Sayfa başı
Çevrimdışı Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 33 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: MSN [Bot] ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: