Merhaba antalya0707 arkadasim bende uzun suredir bu avrupa birligi uyesi ulkelerin vatandaslarinin esleri yada partnerlerine verilen vize turunu bulmaya calisiyordum fakat zamanim olmamisti kismet bugune imis.
Malesef bu avrupa birligi denen garabet kendi icinde bile her uye ulkeye ayni haklari vermiyor yani ekonomik durumlarina gore hareket ediyor ye kurkum ye davasi

almanyaya , fransaya yapilan kiyak malesef bulgaristana , cek cumhuriyetine yada polonyaya yapilmiyor burada uzlastik var sayiyorum ve herkesin bunu bildigi kanaatindeyim.
Iste bu avrupa birligi ulkelerinin her vatandasina EEA national deniyor ( European Economic Area yani Avrupa ekonomik bolgesi, sadece hatirlatma yapmak istedim)
Plolonyaya yapilan muamele bile Bulgaristana yapilan muameleye farklilik gosteriyor.
Ornegin her polonya vatandasi calismak icin ingiltereye vardiginda kendini kayit ettirme zorunlulugu var ve polonya vatandaslarinin avrupa birligi uyesi vatandasi olmayan esleri yada partnerleri ise ise EEA family permit denen vize turune basvurmak zorundalar
Ilgili sayfadan alintilar yapiyorum
How can my family come to live with me in the UK? Non - EEA family members should get an EEA family permit before they travel to the UK if they are visa nationals, or if they are coming to live with you permanently or on a long-term basis. If they try to enter the UK for this purpose without an EEA family permit, we may refuse them.
Sayfanin tumunu cevirecek zamanim yok ama arkadasiniza yardimci olmasi acisindan sayfanin tam adresini vereyim
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... ly-permit/Iste bu sayfada aradiginiz tum bilgiler mevcut zaten home officenin kendi resmi sitesidir
burada yazilanar bir polonya vatandasinin Britanyada neler yapabilecegi yada yapamayacagi hakkindaki her turlu bilgiyi iceriyor
Lutfen dikkatli ve yavas yavas okuyun , umarim yardimci olur
Saygilar, selamlar