ezinelee yazdı:
Selamlar arkadaşlar.
Öncelikle yazacağım uzun metni değerli zamanınızı ayırıp okuyup ve tecrübelerinizi benimle paylaşacağınız için teşekkür ederim.
Adım Mehmet, 1984 Doğumluyum. İyi derecede ingilizce biliyorum. 15 senelik turizm deneyimim sonunda polonya vatandaşı bir bayan ile tanıştım. Turizm den ayrılıp 15.01.2009 çanakkalede bilgisayar ve bilişim sektöründe bir iş yeri açtım. Bu süre zarfında Polonya vatandaşı kız arkadaşım 5 kez yalnız 1 kez müstakbel kayınvalide ile birlikte toplam 6 kez Türkiyeye geldi gitti. Şu anda nişanlıyız. 10.10.10 tarihinde evlenmeye karar verdik. Nikah ve Düğün merasimi Türkiye'de olacak. Nikahtan sonraki 2 ay içerisinde Polonyaya kısa süreli bir ziyaret ve akabinde sürekli oturma ve çalışma izni için müracaatta bulunmayı düşünüyorum. Nişanlım Polonyadaki şartların elverişsiz olduğu, İngilterede yaşamanın daha mantıklı olduğu kanısında. yaptığım araştırmalarda nişanlımı doğrular durumda.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan ricam;
- Türkiyede evlendikten sonra AB üyesi Polonya için oturum ve çalışma izni almak kolaymı?
- AB ülkesi vatandaşı ile yapacağım evlilik bana ingilterede yaşama ve çalışma hakkı verirmi?
- Verirse, bu hakkı elde edebilmem için neler yapmam gerekli?
- Türkiyede yapılan nikah ve düğün vize işlemlerinde ne şekilde etkili olur?
- Türkiyedeki işler durumda bırakacağım işyerimin ne tür etkisi olur?
- Vergi levhamdaki matrah ne kadar önemli?
- İngiltere oturum ve çalışma şartları neler?
- İngilterede iş imkanı, ortalama kazanç, ve giderler nelerdir?
- İngiltereye yerleştikten sonra izlemem gereken yolar nelerdir?
Bilgisi ve Tecrübesi olan arkadaşlar sorularımın hepsini olmasada bir kaçını yanıtlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Allaha emanet olun...
arkadaşım merhaba.ben de tam olarak bilmesem de bugüne kadar yaptığım araştırmalardan bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.şimdi eşin avrupada çalışıyorsa seni yanına alabiliyo.polonya schengene dahil mi emin değilim ancak farketmiyo galiba.senin yada eşinin AB de çalışıyor olmanız ve bunu 6 ayda en az aylık 600 euro kazanıyo göstermeniz gerekiyo.ondan sonra 6 aydan sonra yani ingiltereye viizesiz giriş yaparsın.ancak orda oturum alınabiliyo ama tam şartlarını bilmiyorum.işte onu orda siz artık araştırcaksınız.umarım yardımcı olmuşumdur.iyi günler