gizsin yazdı:
Arkadaşlar vize red mektubu nihayet geldi, red gerekçeleri ise; önceki 6 aylık ingiltere vizesi başvurusunda, yurda döndüğümüzde vize başvurusu sırasında ayrıldığımız işe geri döneceğiz demişken neden işe geri dönmediğimizi ve üzerine birde uzatılmış 11 aylık vizeyi istediğimizi sorguluyorlar. Bu durumdan dolayı ingilterede kalacağımızdan endişe ettikleri için red verdiklerini ifade etmişler.
Çözüm olarak öncelikle tömer'den geçerliliği olan bir seviye sınavına girip ingilteredeki dil kursunun verdiği intermediate seviyede bir sınav skoru belgeyerek, işyerinden advanced seviyesinde bir ingilizce ile tekrar bünyelerinde bizi işe kabul edebileceklerine dair şirket yetkilisinin kaleminden çıkan bir yazı eklemek ve buna ek olarak bu senaryoyu destekleyen bir açıklama mektubu teslim etmek. (şirket turizm firması ve uluslararası turizm yapan bir holding)
Sizce bu makul olur mu, önerileriniz nelerdir?..
tam cozemedim, ama onlarin sordugu soruya cevap verebiliyormusun, is yerine niye geri donmedin, bunu acikliyabilirmisin, vede 11 aylik vize isdegi , niye daha az degil niye daha cok deil, ... sizin yazinizdan sunu anliyorum ki onlarda oyle anlicaklardir, sizin dil seviyeniz yetersiz geldigi icin o isyeri sizi kabul etmedidemi dil seviyenizi yukseltiniz? yada belgelediniz vede baska bir is yerindemi calismak icin basvurdunuz? durumu tam cozemedim